Ανοίγουν οι πόρτες στην Αυστραλία σε ξένα εργατικά χέρια;

Η είσοδος ξένων εργατών στην Αυστραλία ενδέχεται να είναι πολύ ευκολότερη με την προοπτική οι εταιρίες να έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν άτομα από το εξωτερικό για ένα χρόνο, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να έχουν την 457 βίζα ειδικευμένων εργατών.
Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μετανάστευσης προτείνει μια νέα προσωρινή βίζα για άτομα του εξωτερικού τα οποία δεν θα είναι υποχρεωτικό να πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις γλώσσας και προσόντων. Επιπλέον, δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να βρουν Αυστραλούς για τις συγκεκριμένες θέσεις.
Με το νέο σχέδιο εταιρίες θα είναι σε θέση να φέρνουν από το εξωτερικό άτομα με συγκεκριμένη ειδικότητα, συμβούλους για μικρό χρονικό διάστημα, να τους μεταθέτουν από τον ένα χώρο στον άλλον, χωρίς καμιά ιδιαίτερη διαδικασία.
Το νέο σχέδιο, να σημειωθεί, αποτελεί μέρος ενός αναθεωρητικού προγράμματος το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβρη και θεωρείται από την κυβέρνηση Abbott, ως το πλέον προοδευτικό που συγκροτήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να προσφέρει στις εταιρίες περισσότερη ελευθερία και μεγαλύτερη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εντοπίσουν τα πλέον κατάλληλα και ταλαντούχα άτομα για τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται.
Εντούτοις, οι αλλαγές αυτές είναι βέβαιο ότι θα δυσαρεστήσουν τα εργατικά συνδικάτα τα οποία τοποθετούνται σταθερά κατά της εισόδου ξένων εργατικών χεριών στην Αυστραλία.

πηγή:neoskosmos.com