Προκόπης Παυλόπουλος: πρέπει να δοθεί ένας κοινός αγώνας γιατί ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάγκη για ενότητα στη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι πρέπει να δοθεί ένας κοινός αγώνας γιατί ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα και πρέπει να γνωρίσει την ελπίδα.

“Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα γιατί η Ευρώπη έχει χάσει μεγάλο μέρος των αξιών βάσει των οποίων οικοδομήθηκε” συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος μνημόνευσε και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αμέσως μετά, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε: “Η πρόταση αυτή μου δίνει τη δυνατότητα, με τις ταπεινές μου δυνάμεις να συμβάλω στον αγώνα για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Μια Ευρώπη, όπως την οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της και η οποία μπορεί να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της, που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει…”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν περίμενε την πρόταση αυτή, απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι είναι καλύτερο στη ζωή να μην περιμένεις κάτι, αλλά η ζωή να στο φέρνει.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε για την απόφαση του πρωθυπουργού να τον προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το πρωί ήταν, όπως είπε στους δημοσιογράφους, κανονικά στο μάθημά του στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν θεσμικά, που σημαίνει πως είχε ενημερωθεί και η Νέα Δημοκρατία για τα σχέδια της κυβέρνησης να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο εκλεκτός της κυβέρνησης είναι Προκόπης Παυλόπουλος, στο γραφείο του πρώην υπουργού έφτασαν γνωστοί και φίλοι για να τον συγχαρούν. Ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Τετάρτη (12:00), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εν όψει και της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της ίδιας μέρας (19:30).

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη (13:00) και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο (14:00), προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

πηγή NewsIt.gr