ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Νομοθετεί…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Δεν ξέρω εσείς, εγώ πάντως, το καταχάρηκα το  νομοσχέδιο που θα κυνηγήσει τους φοροδιαφεύγοντες!  Θα πείτε, τόσα χρόνια νόμο δεν είχαμε που να κυνηγάει όσους δεν πλήρωναν φόρους; Πώς, νόμο είχαμε.  Ποιός δεν ξέρει ότι είναι παράνομο να κρύβεις έσοδα από την φορολογική σου δήλωση; Ποιούς να τους κυνηγήσουν  τους φοροφυγάδες δεν είχαμε! Μηχανοοργάνωση που να τους εντοπίζει δεν διαθέταμε. Ούτε και τώρα έχουμε, στην έκταση που χρειάζεται ώστε να μην παράγεται αδικία!..

Φαντασία, όμως, ε; Πάντα στον τόπο αυτόν περίσσευε η δημιουργική φαντασία! Από την εποχή που φτιάχναμε δούρειους ίππους! Ε, να μην νομίζουν τώρα ότι θα λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας με την σύλληψη της φοροδιαφυγής;  Κοντά διακόσια χρόνια την κυνηγάνε. Κι αυτή σκέτη μαγική εικόνα. Εδώ είναι εκεί είναι που είναι η φοροδιαφυγή;

Πόσους θα πιάσετε καλέ; Έναν, πέντε, εκατό;  Εδώ η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπόρ! Οι τέσσερις στους …τέσσερις φοροδιαφεύγουν!

Όποια στιγμή κοιτάξεις στον ουρανό βλέπεις ευρόπουλα να …πετάνε! Άλλο για Βρυξέλλες τράβηκε κι αλλο για Ελβετία!

Α, το ωραιότερο, δεν σας τό ΄πα… Στο ίδιο νομοσχέδιο καταργούν την προσωποκράτηση και τη σύλληψη των φοροφυγάδων! Όχι όλων, όσων φοροδιαφεύγουν μέχρι 50.000 ευρώ! Πάνω από 50.000 θα δίνουνε και μπόνους, δωρεάν διαμονή και φαγητό στον Κορυδαλλό! Που αλλού μπορείς να κοιμηθείς δωρεάν σήμερα; Μόνον στα παγκάκια! Και βρέχει…

Αν , τώρα, χρωστάς πενήντα ευρώ, στην εφορία, σε πιάνουν. Άσε που ΔΕΝ παραγράφονται στον αιώνα τον άπαντα! Αν η εφορία σου χρωστάει 36 ευρώ και συ είτε δεν ειδοποηθείς, είτε δεν σου τα στείλουν, αυτά παραγράφονται στα πέντε χρόνια! Η δικαιοσύνη του ελληνικού κράτους, που θέλει (κατά τα άλλα σωστά) οι κάτοικοί του να μην φοροδιαφεύγουν!  Πάλι καλά, θα πείτε διότι μέχρι πρότινος, χίλια να σου χρωστούσε το κράτος ένα να χρωστούσες εσύ, συμψηφισμός γιοκ! Έπρεπε να πληρώσεις το ένα για να εισπράξεις τα χίλια! Και σε κυνηγούσανε κιόλας!

Α, ναι, θα πάρουν πίσω και τους απολυμένους της ΕΡΤ.  Τις καθαρίστριες ξέχασαν, αλλά γι αυτές χρειάζεται “συνεννόηση” με τους δανειστές!

Στο αόριστο “περίμενε” και οι μικροομολογιούχοι. Πρέπει να δώσουν έγκριση και γι αυτούς οι “θεσμοί”… Ναι, αυτούς που εξαποστείλαμε. Εμείς τους διώξαμε, εκείνοι δεν λένε να μας αφήσουν….

Ούτε για τον κατώτατο μισθό, είπε λέξη! Το θέμα επιλύθηκε στις Βρυξέλλες, οριστικά. Παραμένει κατώτατος! Τουλάχιστον για το ορατό μέλλον… Ας περάσουν οι τέσσερις μήνες διακυβέρνησης που έχουν και βλέπουμε!

Κάποιος μου εξηγούσε γιατί η κυβέρνηση ρίχτηκε με τα μούτρα στη δουλειά! Γιατί  ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους υπουργούς  περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια ( από τους υπουργούς, όχι από τον ίδιον…). Βρε, μου λέει, τώρα θα δουλέψουν γιατί δίνουν εξετάσεις στις Βρυξέλλες! Εκείνοι τους ελέγχουν, εκείνοι τους εγκρίνουν. Από εκείνους θα εξαρτηθεί  και από την αξιολόγηση που θα κάνουν, εάν θα κυβερνούν και μετά τους τέσσερις μήνες!  Κατά τα λοιπά, η εθνική μας αξιοπρέπεια αποκαταστάθηκε! Ευτυχώς!

Α, μάλιστα. Θα αρχίσουν, είπε ο Πρωθυπουργός,  έρευνες για το ποιός φταίει που χρεοκόπησε η χώρα. Ε, ρε γέλιο που θα πέσει! Προβλέπω από τα 10, τα 8 εκατομμύρια Ελλήνων να πηγαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο!..

Όλο το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης χώρεσε στο Πρόγραμμα των Βρυξελλών! Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα! Το μίκρυναν τόσο που το …εξαφάνισαν!

Τώρα κυβερνούν …δορυφορικά. Ο Βαρουβάκης δίνει συνέντευξη στον Παπαδάκη και διαπραγματεύεται μαζί του on line σε ποιά προϊόντα θα αυξηθεί ο ΦΠΑ!  Και του δίνει και “μπράβο” ο δημοσιογράφος του υπουργού! Αυτό κι αν είναι δημιουργική δημοσιογραφία!!!

Στο μεταξύ, είπανε ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα λιτότητας… Ξεχάσανε ότι έρχονται τα  αποτελέσματα της αξιολόγησης!