Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου – 11 Μαρτίου 2015

 

Η χθεσινή μαραθώνια και σε υψηλούς τόνους συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών για την παραίτηση της Ειδικής Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Αλλα θέματα που προβάλλονται από τον Τύπο σήμερα είναι οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για επάνοδο στις αγορές, ένα σκάνδαλο με πώληση γης στην Πάφο, οι χθεσινές εφ` όλης της ύλης δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ και οι νέες συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών στη Λεμεσό.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Η φτώχεια των θεσμών”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι με αλληλοκατηγορίες επί του πτώματος της Λαϊκής Τράπεζας διεξήχθη χθες οκτάωρη συζήτηση για την παραίτηση της Διαχειρίστριας Αντρης Αντωνιάδου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι επάνοδο της Κύπρου στις αγορές σύντομα βλέπει ο Υπουργός Οικονομικών αν αρθεί σύντομα η εκκρεμότητα που συνεχίζεται στο επίμαχο θέμα του νόμου για τις εκποιήσεις. Αλλού, γράφει ότι λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Η “Σημερινή” κάτω από τον τίτλο “Πεδίο μάχης με φόντο αγωγές δις ευρώ”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι πρωτοφανές μπάχαλο επικράτησε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για το θέμα της παραίτησης της Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής, με την Διοικητή της ΚΤ, την Διαχειρίστρια, δικηγορικά γραφεία και βουλευτές να διαπληκτίζονται λεκτικά σε ψηλούς τόνους. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι μέτωπο με τον ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη άνοιξε ο ΖΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη ότι καταλαβαίνει καλύτερα τον Σόιμπλε. Αλλού, γράφει ότι μητέρα επαναστατεί εναντίον των καθυστερήσεων του Οικογενειακού Δικαστηρίου.

Ο “Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Ο ένας καρφώνει τον άλλο”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι όλο και πιο αμείλικτα είναι τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες για τις διαπλοκές και τη σοβαρότητα γύρω από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής, όπως διαφάνηκε χθες στη Βουλή. Σε άλλο του θέμα γράφει για νέο σκάνδαλο με οικόπεδα διερευνά ο Δήμος Πάφου καθώς γη αξίας 2,2 εκ θα την πωλούσαν για 170 χιλ. Αλλού, γράφει για πέντε συλλήψεις της ΥΚΑΝ Λεμεσό μετά τον εντοπισμό 30 κιλών κάνναβη στο λιμάνι της Λεμεσού.

“Άλλα αντ` άλλων και ανεπάρκεια ολκής” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας “Χαραυγή”, η οποία γράφει στο κύριο της θέμα για τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών με θέμα την παραίτηση της Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής, κατά την οποία “ακούστηκαν πράματα και θάματα”. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή διάσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος μίλησε για Κυπριακό, οικονομία και εσωτερική διακυβέρνηση. Σε άλλο της θέμα, γράφει για βολιδοσκοπήσεις για επανέναρξη των συνομιλιών με επίσκεψη Έϊντε στην Κύπρο στις 16 Μαρτίου.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail, υπό τον τίτλο “Οι πιστωτές θα μπορούσαν να έχουν τη διαχείριση της Λαϊκής”¨, γράφει στο κύριο της θέμα ότι σήμερα θα κατατεθεί πρόταση νόμου από το ΔΗΚΟ για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής από τους πιστωτές της. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη χθεσινή περιδιάβαση στην πράσινη γραμμή του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και του λεγόμενου δήμαρχου της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί. Αλλού, γράφει για εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι φίλοι των σκύλων για την απαγόρευση διέλευσης των τετράποδων φίλων τους στα πάρκα.

ΚΥΠΕ