Πορεία του ΠΑΜΕ κατά του νέου μνημονίου στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρεται για “το νέομνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)”.

Περίπου στις 19.30 η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το πρωί, περίπου 150 μέλη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου, ανέβηκαν στην ταράτσα, και άπλωσαν πανό στην πρόσοψη που γράφει: “Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας”.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Σε δηλώσεις του από τη νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας ότι “έχει ήδη ξεχάσει την κατάργηση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών τους αντιλαϊκών νόμων”.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

“Έχει επίσης ξεχάσει ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζεται για μια νέα συμφωνία προπαρασκευαστική ενός νέου μνημονίου, με πολλά νέα αντιλαϊκά μέτρα”.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η λύση είναι ο εργατικός λαϊκός αγώνας να οργανωθεί σήμερα, εδώ και τώρα, να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

“Παλεύουμε αυτή τη στιγμή να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα επιδόματα, για να κατοχυρωθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ και βεβαίως να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, να υπάρχει πραγματική ανάκτηση των απωλειών του λαού μας και να ενισχυθούν ουσιαστικά πλέον οι άνεργοι”, κατέληξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ