Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη» τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κάνοντας έκκληση στους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «προτιμά να γίνει το δημοψήφισμα και οι πολίτες να ψηφίσουν “ναι“» ενώ το χαρακτήρισε «νομικώς ανύπαρκτο».

«Η κυβέρνηση κατέφερε μέσα σε λίγους μήνες μια τραγική απομόνωση της Ελλάδας. Χάσαμε τους φίλους που παραδοσιακά στέκονταν στο πλευρό μας» τόνισε σημειώνοντας πως με το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων «απωλέσαμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική, στις μεταξύ μας σχέσεις. Ένα κράτος πρέπει να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Ο Τσίπρας απογοήτευσε όλες τις ελπίδες» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

ια το αν η σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους μπορεί να επουλωθεί, ο κ. Μητσοτάκηςδιαβεβαίωσε πως αυτό μπορεί να συμβεί «με την πάροδο του χρόνου», σημειώνοντας ότι «η προκλητική συμπεριφορά της Ελλάδος από αυτή την κυβέρνηση, δεν ήταν προς όφελός μας».

Η Ελλάδα χρειάζεται την οικονομική βοήθεια της Ευρώπης, «χρωστάμε πολλά χρήματα, εμείς τα δανειστήκαμε, ο ελληνικός λαός, στο σύνολό του. Μπόρει όχι εξίσου όλοι, όμως είναι αλήθεια πως η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνάμεις της» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε πως όταν το βιωτικό επίπεδο του Έλληνα υπέστη μείωση της τάξης του 25%, υπαίτια ήταν η εσφαλμένη πολιτική την πενταετία της κρίσης. «Φταίνε οι ξένοι, αλλά φταίμε κι εμείς. Όταν κατεβάζεις το επίπεδο ζωής, έχεις χρέος να το αντιμετωπίσεις δίκαια, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τη διαφθορά. Είναι βέβαιο ότι δεν μοιράστηκαν σωστά οι ευθύνες» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η ζημιά δεν είναι αδιορθωτη αλλά είναι. Για να ανοίξουν οι τράπεζες πρέπει να έχουν χρήμα. Εμείς θα παρακαλάμε να μας διώξουν απο το ευρώ. Δεν μπορεί να ζήσει μία οικονομία χωρίς ρευστότητα» υπογράμμισε για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Είναι δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες. Για να ανοίξουν πρέπει να έχουν χρήμα και το χρήμα το δίνει η Ευρώπη. Υποχρεωτικά και γρήγορα θα πάμε στη δραχμή» πρόσθεσε.

«Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος δεν είπε ποτέ την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ζήσαμε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνάμεις μας. Σήμερα  πρέπει να ζήσουμε με το εισόδημά μας. Πλέον, οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι. Δεν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αλλά με τα λεφτά που έχουμε, πληρώνοντας ταυτόχρονα και το δάνειο» είπε. «Όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία, ο Έλληνας θα ζήσει με τα λεφτά που έχει» τόνισε.

Σήμερα μία λύση υπάρχει, κατά τον κ. Μητσοτάκη, κι αυτή δεν είναι άλλη από το «να βεβαιωθούμε ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη. Είναι ισχυρό το λόμπι της δραχμής στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, πρέπει να αντισταθούμε».