Πυροβολισμοί κοντά στο σπίτι του Προέδρου της ΝΔ Ευαγ. Μεϊμαράκη- ;Έρωτας ήταν η αιτία!

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό αγνώστου που πυροβόλησε στον αέρα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο κοντά στο σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μειμαράκη στο Χαλάνδρι.

Λίγο πριν τις 7.00 κάτοικοι της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου άκουσαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν από τους κρότους. Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ συναγερμός σήμανε στη φρουρά που φυλάει το σπίτι του κ. Μειμαράκη.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες που περισυλλέγησαν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν συνδέουν τους πυροβολισμούς με το σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και θεωρούν συμπτωματικό το γεγονός. Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι να πέρασε από το σημείο κάποιος μεθυσμένος και να πυροβόλησε στον αέρα.

ΕΡΩΤΑΣ Η ΑΙΤΙΑ

Ο ερωτοχτυπημένος… τρομοκράτης της γειτονιάς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Δήλωσε ως αιτία της πράξης του να πυροβολήσει στον αέρα, την απογοήτευση από την απόρριψη που δέχθηκε από νεαρή κοπέλα η οποία διαμένει στην περιοχή, ενώ δεν ήξερε ότι έμενε σε κοντινή απόσταση ο κ. Μεϊμαράκης, με συνέπεια την πρόκληση του αστυνομικού συναγερμού.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του από υλικό καμερών ασφαλείας της περιοχής οι οποίες κατέγραψαν την πορεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε και τον εντοπισμό της κοπέλας που αποτελούσε το ερωτικό ενδιαφέρον του. Ο 23χρονος είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: «Δεν ήξερα κύριε Αστυνόμε ότι έμενε εκεί ο κ. Μεϊμαράκης. Ήμουν απογοητευμένος επειδή δεν με ήθελε. Είχα πιει αρκετά. Πήρα ένα πιστόλι κρότου, βρήκα κάτι αβολίδωτα φυσίγγια και πήγα έξω από το σπίτι της. Ήθελα να της δείξω πόσο την ήθελα και να διαμαρτυρηθώ για την άρνησή της».

Ο ιδιότυπος «κανταδόρος», που είχε στη διαπασών τα καψουροτράγουδα στο αυτοκίνητό του για να κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοπέλας, κινήθηκε γύρω από το σπίτι της, στις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Σοφ. Βενιζέλου και Βοιωτίας στο Χαλάνδρι.

Μετά από αλλεπάλληλα περάσματα, ξεσήκωσε τη γειτονιά, που αντελήφθησαν την παρουσία του. Την τελευταία φορά έβγαλε από το παράθυρο το πιστόλι κρότου και πυροβόλησε τουλάχιστον 7 φορές στον αέρα. Οι κρότοι προκάλεσαν τον συναγερμό των αστυνομικών δυνάμεων που περιπολούσαν κοντά στην οικία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων από το σημείο των πυροβολισμών.

Από την αρχική κινητοποίηση των αστυνομικών δεν εντοπίστηκε ο «τρομοκράτης» του έρωτα, ενώ σχεδόν άμεσα αποκλείστηκε το τρομοκρατικό ενδεχόμενο.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν σε βάρος του νεαρού θα σχηματισθεί δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς ή θα τη γλιτώσει εξαιτίας της ερωτικής απογοήτευσης