Επική ανατροπή για την Ελλάδα! Τερμάτισε πέμπτη η Εθνική/ Τερματίζει και ο Σπανούλης από την Εθνική

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα μπάσκετ έπειτα από 16 χρόνια παρουσίας, στον απόηχο του αγώνα με τη Λετονία. «Ήρθε η ώρα να σταματήσω από την εθνική ομάδα. Ένας κύκλος κλείνει για μένα. Είμαι υπερήφανος, αυτή τη στιγμή είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. ;Hρθε η ώρα να σταματήσω και να παίξουν τα υπόλοιπα παιδιά. Υπάρχει πολύ ταλέντο και θα είμαστε όλοι μαζί τους» είπε ο Σπανούλης.

Πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Λετονίας με 97-90 και κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Eurobasket 2015. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη, η οποία της εξασφάλισε ένα εισιτήριο στο Προολυμπιακό τουρνουά.
Οι Λετονοί αιφνιδίασαν απόλυτα την Εθνική μας ομάδα, η οποία φαίνεται πως είχε μείνει ακόμα στον χαμένο προημιτελικό της Τρίτης με την Ισπανία. Προηγήθηκαν με 16-5 στο 5′, κάνοντας πάρτι στο ζωγραφιστό απέναντι στον Κουφό και τον Μπουρούση, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 24-17.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η “γαλανόλευκη” αποφάσισε να παίξει και λίγο άμυνα. Βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παρκέ και ανεβάζοντας στροφές στην επίθεση με τον Αντετοκούνμπο, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έκανε επιμέρους σκορ 15-3 στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου και πέρασε μπροστά με 32-27 στο 15′, ενώ ξέφυγε  με 37-28 στο 17′.Eurobasket 2015: Επική ανατροπή για την Ελλάδα! Τερμάτισε πέμπτη η Εθνική
Μπλακ άουτ και 24-0 σερί η Λετονία

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τη “γαλανόλευκη”, η οποία δέχτηκε ένα τρομερό σερί 24-0 και βρέθηκε πίσω σκορ με 52-37 στο 22′. Η διαφορά έφτασε και στους 17 πόντους (56-39), αλλά από εκείνο το σημέιο και μετά οι παίκτες του Κατσικάρη αποφάσισαν να σοβαρευτούν και πλησίασαν στον πόντο (61-60) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Οι Λετονοί τα είχαν χαμένα, η Εθνική μας ομάδα είχε βρει ρυθμό και ψυχολογία, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 86-75 στο 38′ και να καθαρίσει την υπόθεση νίκη.