Σάλο προκαλεί η δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου για την πολιτική ευθύνη της δολοφονίαςΦύσσα

Σάλο προκαλεί η δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, με την οποία αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά όχι και την ποινική. Η δήλωση προκάλεσε ήδη την εντονότατη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία.

«Η ρητορική του μίσους, τα τάγματα εφόδου, οπλισμένα από την κοινωνική απελπισία που έχει σκορπίσει η κρίση, εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα προκειμένου να επεκταθούν»  αναφέρει ο  ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, το στυγερό έγκλημα φανέρωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το απεχθές πρόσωπο της ΧΑ: μιας δολοφονικής, φασιστικής συμμορίας, που στρέφεται εναντίον των αδύναμων με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα μια ψευδεπίγραφη αντισυστημική ρητορική, απολύτως βολική για το σύστημα».

ΝΔ: προκλητική ομολογία με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα 

«Ανατριχιάσαμε από την ξεδιάντροπη δήλωση ανάληψης ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ  προσθέτει στην ανακοίνωσή της:

«Πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μαχόμαστε κατά του φασισμού και της βίας, όποια μορφή και αν έχουν. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση. Επιβεβαιώνεται, επιπλέον, ότι η ψήφος τιμωρίας που ενισχύει τα κόμματα των άκρων, βλάπτει τη δημοκρατία».

Επίθεση και από το ΠΑΣΟΚ στην Χρυσή Αυγή 

Δριμεία επίθεση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στη Χρυσή Αυγή, μετά τη δήλωση του Γραμματέα του Συνδέσμου Νίκου Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, λέγοντας όμως ότι ποινική ευθύνη δεν υπάρχει.

«Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δήθεν δεν ήξεραν τίποτε, ότι δεν είχαν ευθύνη, τώρα με θράσος, οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους, επιχειρώντας μόνο να γλιτώσουν τις ποινικές συνέπειες» σημείωσε το ΠΑΣΟΚ και καλεί τους πολίτες «να απαντήσουν στην πρόκληση», κλείνοντας τον δρόμο «στη συμμορία των δολοφόνων».

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, η ψήφος σε αυτούς δεν είναι πολιτική επιλογή, αλλά επιβράβευση εγκληματιών.

Το κόμμα ζητεί από τους πολίτες να αναδείξουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ τρίτη δύναμη,«για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση και την συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση, την Ελλάδα στην Ευρώπη και το Ευρώ».

Aνακοινώσεις εξέδωσαν και τα υπόλοιπα κόμματα