Το Φεστιβάλ Ελληνικών Γεύσεων στη Μελβούρνη. H ετήσια γιορτή της ελληνικής κουζίνας

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης διοργανώνει και φέτος της “Γεύσεις της Ελλάδας”, την καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ελληνικής κουζίνας, που οι γεύσεις της την καθιστούν μοναδική στον κόσμο.

Φέτος, οι «Γεύσεις της Ελλάδας» θα φιλοξενηθούν στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Κοινότητας στο κέντρο της Μελβούρνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά από την “Travelling Kitchen”, δείπνο σε στενό κύκλο με τον γνωστό σεφ Φίλιππος Βάκος (“Bahari”), επιδείξεις μαγειρικής με μερικούς από τους πιο διάσημους σεφ της Μελβούρνης, όπως ο Travis McAuley (“Hellenic Republic”) και προβολή της ταινίας “Πολίτικη Κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη.

Πιο αναλυτικά:

Τα εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά διοργανώνει η εταιρία “The Travelling Kitchen”, που ιδρύθηκε από την Κάρεν Κουτσοδόντη. Τα ειδικά μαθήματα θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά να μάθουν να μαγειρεύουν και το πρόγραμμα είναι και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Τα εργαστήρια μαγειρικής θα γίνουν Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα. Το εισιτήριο είναι $20.

Επίσης, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο γνωστός από τη συμμετοχή του στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου “MasterChef”, Φίλιππος Βάκος θα φτιάξει ένα δείπνο για λίγους μόνο τυχερούς που θα φροντίσουν να κλείσουν έγκαιρα θέση. Ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα μενού με λαχταριστά εποχικά προϊόντα, συνδυάζοντάς τα με μοναδικά ελληνικά κρασιά. Η τιμή εισιτηρίου είναι $79 συμπεριλαμβανομένων και των ποτών.

Επιπλέον, θα γίνουν επιδείξεις μαγειρικής από μερικούς από τους αγαπημένους και γνωστούς σεφ και μάγειρες της Μελβούρνης. Οι παρεβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το επιδόρπιο Ρικότα Μπουγάτσα του σεφ Travis McAuley, από το εστιατόριο “Hellenic Republic”), την παραδοσιακή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο κρούστας, από την Mary Valle, συγγραφέα των βιβλίων “My Greek Kitchen” και “My Mediterranean Kitchen”, και κλασσικά φαγητά ελληνικής ταβέρνας της Angela Nicolettou, από τη σχολή μαγειρικής “Angela’s Kitchen Cooking School”.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας “Πολίτικη Κουζίνα” στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας.

Πηγή:neoskosmos.com