Ο “γίγας” Ολυμπιακός “πάτησε” 2-3 την Άρσεναλ μέσα στο “σπίτι” της!

 

Τα αγγλικά γήπεδα ήταν… απόρθητα για τον Ολυμπιακό στους προηγούμενους 12 ευρωπαϊκούς του αγώνες, η Άρσεναλ στην έδρα της πάντα τον νικούσε, αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να κάνουν το πρώτο “διπλό” στην ιστορία τους μέσα στο Νησί, επικρατώντας των “κανονιέρηδων” με 3-2 και αφήνοντας τους άποντους στην τελευταία θέση του ομίλου τους στο Champions League

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Θριαμβευτής από το Emirates έφυγε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, αν και ισοφαρίστηκαν δύο φορές από την Άρσεναλ, τελικά επικράτησαν 3-2 των “κανονιέρηδων” και μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League. Πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στην δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 3 βαθμούς (όσους και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ) μετά τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής

Το παιχνίδι…
Ο Μάρκο Σίλβα ξεκίνησε τον αγώνα βάζοντας τον Σαλίνο στη θέση του Μαζουακού, που τον τελευταίο καιρό δεν πείθει με την απόδοση του, θέλοντας έτσι να προστατεύσει περισσότερο τα άκρα της ομάδας. Οι γραμμές του Ολυμπιακού ήταν πολύ κοντά, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν κενά, ενώ περίμεναν κυρίως πίσω απ’ τη σέντρα, με τους Ιντέγε, Πάρντο, Κασάμι και Σεμπά να πιέζουν ψηλά στο κέντρο. Οι παίκτες όμως της Άρσεναλ είχαν ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας και με πολύ καλή κυκλοφορία προσπάθησαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Ρομπέρτο. Τα σουτ των Τσάμπερλεϊν (10′) και Γουόλκοτ (12′) ήταν τα πρώτα του ματς και προήλθαν από αντεπιθέσεις.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην επιθετική τους οργάνωση και να κάνουν λάθη στο χώρο του κέντρου λόγω… βιασύνης στις κινήσεις τους, δίνοντας την ευκαιρία στους “κανονιέρηδες” να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους (Οζίλ και Καθόρλα ανέλαβαν να δημιουργήσουν φάσεις και γύρισαν με υπομονή την μπάλα). Έτσι, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια κλασική φάση στις δυο εστίες, με τους Πειραιώτες να καταφέρνουν να πάρουν μπάλα και να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι.

 

 

Από το 30′ και μετά όμως το ματς πήρε “φωτιά”. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή στιγμή στο 32′ σε σουτ του Φορτούνη -από τους καλύτερους του γηπέδου- αλλά στο επόμενο λεπτό κατάφερε να “παγώσει” το Emirates, με τον Πάρντο να κάνει το 0-1. Το τέρμα του Γουόλκοτ -δύο λεπτά αργότερα- έφερε την άμεση απάντηση των “κανονιέρηδων” και το 1-1, αλλά ο Φορτούνης έβαλε την… πινελιά του και με απευθείας εκτέλεση κόρνερ -και λάθος εκτίμηση του Οσπίνα- διαμόρφωσε το 2-1 του ημιχρόνου – Λίγο αργότερα όμως η UEFA το χρέωσε ως αυτογκόλ στον Οσπίνα

 

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη περνώντας τον Φινμπόγκασον στη θέση του Ιντέγε και προσπαθώντας να δώσει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Η Άρσεναλ προσπάθησε να φανεί πιο επιθετική, αλλά αναγκάστηκε να “σπαταλήσει” την πρώτη της αλλαγή, με τον Κοσιελνί να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Μερτεζάκερ.

 

 

Οι “κανονιέρηδες” ανέβασαν στη συνέχεια… στροφές και στο 61′ έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα, με τους Ρομπέρτο και Ελαμπντελαουί να διώχνουν πάνω στη γραμμή! Οι γηπεδούχοι “σφυροκόπησαν” τους “ερυθρόλευκους και στο 65′ έφτασαν στο 2-2, με την κεφαλιά του Σάντσες. Η απίστευτη.. παράσταση του Ολυμπιακου στο Emirates όμως συνεχίστηκε και δυο λεπτά αργότερα ο Φινμπόγκασον έκανε το 3-2, τρελαίνοντας τους περίπου 3.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

 

Οι φίλοι της Άρσεναλ άρχισαν να αποχωρούν λίγο πριν τη λήξη του ματς και δεν είδαν την ομάδα τους να πιέζει ασφυκτικά, αλλά να μην μπορεί να πάρει έστω το βαθμό. Άξιο αναφοράς, πως ο Ρομπέρτο έκανε στο 77′ -μια ακόμα- μεγάλη επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Οζίλ.

Οι ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν (86’ Κάμπελ), Κοσιελνί (56’ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60’ Κοκλέν) Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ

Στον πάγκο: Τσεχ, Ντεμπισί, , Μονρεάλ, Τσέιμπερς, Κάμπελ

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86’ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι), Ιντέγε (46’ Φινμπόγκασον)

Στον πάγκο: Καπίνο, Βούρος, Πουλίδο, Ντομίνγκες

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 6 (8-0)

2. Ολυμπιακός 3 (3-5)

3. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3 (2-6)

4. Άρσεναλ 0 (3-5)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT