Το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού χρειάζεται πάλι τη στήριξη της Ομογένειας

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.

Έκκληση για βοήθεια σε 55χρονη ανασφάλιστη που πάσχει από αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS – νόσος του Κινητικού Νευρώνα), απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).Η ασθενής έχει άμεση ανάγκη και εφ όρου ζωής από συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης τύπου «BIPAP ST», η οποία στοιχίζει από 1.800 μέχρι και 3.500 ευρώ, καθώς και από νοσοκομειακό κρεβάτι, αφού η κατάσταση της είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Το ΜΚΙΕ διευκρινίζει ότι δεν ζητάει χρήματα αλλά το μηχάνημα και το κρεβάτι.Παράλληλα το ΜΚΙΕ κάνει έκκληση για εθελοντές παθολόγους, ψυχιάτρους, φαρμακοποιούς και ουρολόγο, που θα πλαισιώσουν την ιατρική του ομάδα, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών που το επισκέπτονται.471667_183814751762350_1809109278_o
Όπως είναι γνωστό, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2011, με πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Δικτύου Αλληλεγγύης, την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και την ενίσχυση της Ελληνικής Ομογένειας Αυστραλίας.  Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου είναι να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους. Από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 44.000 περιστατικά. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες και οι 300 εθελοντές του.

Οι εκπρόσωποί του τονίζουν ότι το ιατρείο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη και οι οποίοι προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι).

ΡΗΡ: Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και  Βικτώριας και η οργάνωση των «Πρεσβευτών της Ελλάδας» (Ο κάθε Έλληνας είναι πρεσβευτής της Ελλάδας Α.Ε.) με εκστρατεία που εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2013 σε όλα τα σχολεία, τους ιδιώτες και ιδιαίτερα τους μαθητές και τα νέα παιδιά,  πέτυχαν την ενίσχυση του έργου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), στην Αθήνα.
Λόγω της γενναιοδωρίας πολλών ατόμων δόθηκε η δυνατότητα να συγκεντρωθεί το ποσό των $10.000, το οποίο και διατέθηκε για την αγορά ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού για ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας. Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013,  ο αντιπρόσωπος των «Πρεσβευτών της Ελλάδας» και δάσκαλος των σχολείων της Κοινότητας και του σχολείου «Άριστον», κ. Νίκος Κολενδριανός, επισκέφθηκε την Αθήνα και παρέδωσε τη δωρεά στους υπεύθυνους του Κοινωνικού Ιατρείου.
Η Eύη Γιαννά, ιδρύτρια του οργανισμού «Πρεσβευτές της Ελλάδας» με μήνυμά της προς όλους όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία εκείνη, είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:  “Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά και χειροκροτώ την υποστήριξή σας γιατί ξέρω ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλη διαφορά στις ζωές των συμπατριωτών μας. Ως ψυχολόγος (αν και δεν ασκώ το επάγγελμα), είμαι σίγουρη ότι κάθε βοήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη, θα είναι σημαντική όχι μόνο από πρακτική άποψη, αλλά και από ηθική και ψυχολογική. Κι αυτό, γιατί όταν θα συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες, στην άλλη άκρη της γης, που τους σκέφτονται και που είναι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν, θα πάρουν δύναμη και θα έχουν πάλι μια ελπίδα για το μέλλον. Αυτό, το έχουμε ήδη διαπιστώσει, από την ανταπόκριση που λάβαμε (οι Πρεσβευτές της Ελλάδας) στην πρόσφατη φιλανθρωπική μας ενέργεια».
Σήμερα, ήλθε η ώρα να επαναλάβει η Ομογένεια τη συμπαράστασή της στο έργο του ΜΚΙΕ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το ΜΚΙΕ λειτουργεί Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ.
Volunteer Athens Clinic Serving Needy: No to “European Citizen” Award from European Parliament – Pappas Post – September 25 – Since 2008, the European Parliament has been honoring individuals and institutions throughout the union that facilitate cross-border cooperation or promote mutual understanding within the EU.  The prize, which has a huge symbolic value, is also intended to acknowledge the work of those who through their day-to-day activities promote European values.  The 2015 Awardee was the Metropolitan Community Clinic at Elliniko, a suburb of Athens that was founded and is operated by volunteers, serving the needs of all needy people of the area.  The clinic, however, rejected the award, in protest with what they called the contradictory nature of the selection… read more