ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, Καλλονή – Βέροια 0-1, ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής 2-2, ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0

Aθήνα

– Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στην Τούμπα έπειτα από 3,5 χρόνια κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ 2-0, στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ
– Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν νικήσει τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη στις 5 – 2 – 2012 με τον Βαλβέρδε στον πάγκο τους
– Τα δύο γκολ της νίκης πέτυχαν οι Ιντέγιε και Μιλιβόγιεβιτς
– Δημιουργός των δύο γκολ του Ολυμπιακού ήταν ο Φορτούνης, που έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής
– Μόνος πρώτος στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος του ΠΑΟΚ και ο Σίλβα… νικητής στη μάχη με τον Τούντορ. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν δίκαια 2-0 στην Τούμπα και έπειτα, στο δεύτερο ημίχρονο φυλάχθηκαν από τον… άγιο Ρομπέρτο και τον Κασάμι που φαίνεται να διανύει πολύ καλή χρόνια. Πριν από τον αγώνα, εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιακός με επικεφαλής τον αρχηγό του Ρομπέρτο και οι “ασπρόμαυροι” παίκτες κατέθεσαν στεφάνια και άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του ΠΑΟΚ, του τροχαίου  στα Τέμπη.

Ο “Δικέφαλος Αετός” αν και είχε την κατοχή της μπάλας στην αρχή του αγώνα, δεν πατούσε καλά και το γκολ του πιο οργανωμένου Ολυμπιακού, φαινόταν να είναι θέμα χρόνου. Και ήταν, πράγματι…

Στο 27′ έγινε η αρχή… Ο Φορτούνης με πολύ καλή μπαλιά βρήκε τον τον Ιντέγιε, αυτός στη συνέχεια άδειασε τον Ρικάρντο Κόστα και με το δεξί εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν, ανοίγοντας το σκορ για τους “ερυθρόλευκους” (1-0). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ιντέγιε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στην εν λόγω φάση του γκολ ο ΠΑΟΚ, έπαιζε με 10, καθώς ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος ο Κωνσταντινίδης που αμέσως μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή…

Στο 36′ έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό και στην ουσία τελείωσε το ματς με το γκολ του Μιλιβόγιεβιτς, στο οποίο δημιουργός ήταν και πάλι ο Φορτούνης, ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ. Ο Μιλιβόγεβιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Όλσεν. Η Τούμπα… πάγωσε προσωρινά, αλλά μετά δεν σταμάτησε να τραγουδά ως τη λήξη του ματς.

Υστερα από τρία λεπτά, ο Μακ ξέφυγε από τον Ελαμπντελαουΐ και τον Σιόβα, σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ρομπέρτο -με τις γροθιές του- έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη ευκαιρία (45′), όταν ο Αθανασιάδης πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά από τον Σιόβα και τον Μποτία, ο Ρομπέρτο είχε βγει από το τέρμα του, αλλά ο Κλάους δεν μπόρεσε να τον κρεμάσει…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πιο συντηρητικός και κράτησε το αποτέλεσμα.

Στο 54′, έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά, ο Μπερμπάτοφ πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Ρομπέρτο  μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Εξι λεπτά μετά, στο 60′, ο Κασάμι ήταν αυτός που έσωσε τον Ολυμπιακό. Ο Ρομπέρτο δεν έδιωξε καλά σε εκτέλεση φάουλ του Μακ, ο Αθανασιάδης έπιασε δυνατό δεξί σουτ, αλλά στη γραμμή ο Κασάμι έδιωξε σε κόρνερ.

Κοντά στο γκολ βρέθηκε ο “Δικέφαλος” και στο 73′ όταν ο Ρομπέρτο απέκρουσε την κεφαλιά του Τζιόλη σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά. Αμέσως μετά, ο Ισπανός γκολκίπερ είπε “όχι” και στο πλασέ του Βίτορ.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης (28′ Κίτσιου, 74′ Ζάιρο), Ροντρίγκες, Πέλκας (46′ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85′ Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64′ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγιε (67′ Φινμπόγκασον).

ΒΕΡΟΙΑ

Η Βέροια … απέδρασε από την έδρα της Καλλονής με πέναλτι στο 90’+4′ που έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της, Μπαργκάν, στον Μερεμπασβίλι. Ετσι κατάφερε και πήρε το διπλό κερδίζοντας με 1-0.

Στην… εκπνοή ο Αμπντούν εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, αλλά η απόφαση του διαιτητή, Κιοτζένη προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Στο πρώτο λεπτό του αγώνα η Καλλονή είχε ευκαιρία με τον Μανούσο που δέχθηκε πάσα, αλλά ολοκλήρωσε άσχημα τη φάση και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 33′ είχε μια ακόμη καλή στιγμή η Καλλονή, όταν ο Γεωργίου βρέθηκε απέναντι από την αντίπαλη εστία, αλλά ο Τζόναθαν βγήκε κι απομάκρυνε. Στο 45+ 1′ η Βέροια προσπάθησε να ανοίξει το σκορ όταν ο Νάστος έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν από δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν μετρημένες φάσεις. Στο 71′ ο Μαγιέφσκι σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή της Καλλονής, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 76′, αλλά το σουτ του Γιορέντε έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως και η κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 84′. Στο 85′ ο Τζόναθαν απέκρουσε τετ α τετ του Μανούσου.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή της Καλλονής, ο Μπαργκάν τον μάρκαρε από πίσω, ο μεσοεπιθετικός της Βέροιας έπεσε… πιο εύκολα απ’ όσο δικαιολογεί το μαρκάρισμα που δέχθηκε και πήρε το πέναλτι που εκτέλεσε εύκολα ο Αμπντούν.

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (46′ Κλαντούρμπσκι), Τσαμπούρης (71′ Γιορέντε), Γεωργίου (61′ Μπαργκάν), Μανούσος
Βέροια (Γεωργιάδης): Τζόναθαν, Νάστος, Μαραγκός, Πουγγουράς, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης, Νέτο (57′ Μερεμπασβίλι), Μαζέβσκι, Aμπντούν, Ναζλίδης (69′ Καϊκούτ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ηρακλή στους Ζωσιμάδες, σε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στα ίσια και να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Γιάννενα.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί ισοπαλία για τον Ηρακλή, ο οποίος παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η πρώτη φορά που απώλεσε βαθμούς φέτος στην έδρα του.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον έλεγχο στην αρχή του παιχνιδιού, προσπαθώντας να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ηρακλή. Ο Τσάβες απείλησε με μακρινά σουτ δύο φορές την εστία του “γηραιού” στα πρώτα 25 λεπτά, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 32′, με τον Ίλιτς να πέρνει την κεφαλιά-ασίστ του Μανιά και να κάνει το 1-0.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση. Στο 35′ ο Βέλλιος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και πλάσαρε ιδανικά τον Βελλίδη για το 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Πασά βρήκε το δοκάρι του Βελλίδη στο 59′. Τελικά το 2-1 το έκανε ο ΠΑΣ στο 62′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με ένα τρομερό γκολ του Κυριακίδη στο 65′, ο οποίος νίκησε τον Βελλίδη από τα 30 μέτρα, ισοφάρισε άμεσα σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ, μιας και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογες τελικές φάσεις στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (80’ Καρανίκας), Μιχαήλ, Μπέριος, Ναδάλες, Τσάβες, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα (66’ Λίλα), Ίλιτς, Μανιάς (84’ Φερφελής)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Μακρής, Λάζαρ, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (69’ Χαντί), Πασάς, Βέλλιος (74’ Λουκίνας)

 

H AEK

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους σκόραρε στο 82ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στην Ένωση.Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο ματς και έχασε ευκαιρία να προηγηθεί στο πρώτο λεπτό, όταν ο Βάργκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ. Από εκεί και πέρα, η Ένωση είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει πολλές φορές την εστία των Περιστεριωτών.Ο Μάνταλος στο 30’ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και τράνταξε το δοκάρι του Ατρόμητου, ενώ τέσσερα λεπτά μετά από την κεφαλιά του Τζανετόπουλου κατέληξε κόρνερ, αφού άλλαξε πορεία στο σώμα του Λαζαρίδη. Για τον Ατρόμητο ο Ουσέρο στο 36’ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μπαρόχα, όμως μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το 0-0 δεν άλλαξε.Η ΑΕΚ φαινόταν εγκλωβισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Δέλλας στο 79′ έριξε στο γήπεδο τον Κρισάντους και δικαιώθηκε. Ο Νιγηριανός εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Γκάλο στο 82′ και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Πέντε λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να σκοράρει εκ νέου, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ο Ατρόμητος άγγιξε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπάλας έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0 (Novasports 2)

Γκολ: 82′ Κρισάντους
32′ δοκάρι ο Μάνταλος
90’+2′ δοκάρι ο Μπάλλας

Κίτρινες κάρτες: 
Μπαρμπόσα, Γκάλο – Μαρσελίνιο, Γοδόι, Κιβρακίδης, Φυτανίδης

Κόκκινες κάρτες:
 –

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (88′ Κορδέρο), Βάργκας (79′ Κρισάντους), Πλατέλλας (60′ Μπουονανότε), Αραβίδης.

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου):
 Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι (84′
Λε Ταλέκ), Ουσέρο (69′ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (79′ Μπρίτο).

 

ΤΩΡΑ:  ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (Ημ)

Με τα βλέμματα πλέον στραμμένα στην Τούμποα, όπου ο ΠΑΟΚ φιλοξενή τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό η 6η αγωνιστική περιλαμβάνει δύο ακόμα ματς, που θα καθορίσουν την βαθμολογική θέση των αντιπάλων σε Μυτιλήνη και Γιάννενα. Στις 18:15 λοιπόν διεξάγονται οι αναμετρήσεις: Καλλονή – Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής…Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:ΣΑΒΒΑΤΟ
Πανθρακικός-Λεβαδειακός 1-3
(30΄ Ροτζέριο – 83΄ Γιακουμάκης, 87΄ πεν., 90΄ Μάντζιος)Παναιτωλικός-Πανιώνιος 1-5
(66΄ πεν. Βιγιαφάνες – 7΄ Βιγιάλμπα, 10΄, 24΄ πεν. Μπουμάλ, 15΄ Μπακασέτας, 83΄ Ανσαριφάρντ)Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1
(83΄ Τελάντερ)

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (82′ Κρισάντους)

(Μυτιλήνη) Καλλονή-Βέροια (18:15)

(Ιωάννινα) ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής (18:15)

(Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (20:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ

(Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς (19:30)

Newsroom ΔΟΛ