Στο παιχνίδι της χρονιάς, Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-3

Ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι στιγμής του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο “γηραιός” προηγήθηκε δύο φορές, ο ΠΑΟΚ έκανε την ολική ανατροπή, αλλά στο φινάλε οι γηπεδούχοι απεδείχθησαν… αφιλόξενοι. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ ο Ηρακλής αγνοεί ακόμα τη χαρά της νίκης στην έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά δραστήριες στα πρώτα λεπτά, με το ακίνδυνο σουτ του Σάμπο στο 5΄να αποτελεί την πρώτη τελική του αγώνα και του ΠΑΟΚ. Ο Ηρακλής απάντησε στην τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ με γκολ. Ο Μακρής πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, έπειτα από κόρνερ στο 14′, και έκανε από κοντά το 1-0.

Οι παίκτες του Τούντορ αιφνιδιάστηκαν αρχικά και αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί, την ώρα που οι παίκτες του Παπαδόπουλου, ορμώμενοι από τον κόσμο τους, κυριαρχούσαν στο γήπεδο. Με τη συμπλήρωση του τριαντάλεπτου, ο ΠΑΟΚ άρχισε να συνέρχεται και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 35′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Λέοβατς έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Πέλκας έπιασε μία καρφωτή κεφαλία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Περνίς.

Και ένω όλοι πίστευαν πως το ημίχρονο θα λήξει ισόπαλο, ήρθε ο Βέλλιος να κάνει το 2-1 στο 43′. Ο επιθετικός του Ηρακλή εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Σάμπο προς τον Κόστα, πέρασε τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια “εκτέλεσε” τον Όλσεν, δίνοντας το προβάδισμα στον Ηρακλή.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι και το 60′. Κάπου εκεί, ο Ιγκόρ Τόυντορ έκανε την κίνηση ματ, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Αθανασιάδη στη θέση του Κόστα και περνώντας στο κέντρο της άμυνας τον Τζιόλη. Ο διεθνής επιθετικός δικαίωσε αμέσως τον προπονητή του. Από δική του προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Μπερμπάτοφ, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-2 στο 65′. Ο Βούλγαρος επιθετικός έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα, δείγμα της μεγάλης κλάσης του.

Μετά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ πίεσε, προκειμένου να κάνει την ολική ανατροπή και το κατάφερε στο 77′. Ο Τζαβέλλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Περνίς για τρίτη φορά, με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Ηρακλή. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του διεθνή αμυντικού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ηρακλής βγήκε μπροστά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Όλσεν. Αντ’ αυτού, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Κάτσε να ανατρέπεται καθαρά από τον Μπαρτολίνι. Ο Μπερμπάτοφ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Περνίς τον νίκησε!

Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και πάλι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έχασε την τεράστια ευκαιρία να κάνει το 4-2 και να “κλειδώσει” τη νίκη και τελικά το πλήρωσε ακριβά. Ο Μπαρτολίνι από μοιραίος (έκανε το πέναλτι) έγινε ο ήρωας του Ηρακλή. Ο κεντρικός αμυντικός του “γηραιού” διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντική κεφαλιά, έπειτα από άτσαλο διώξιμο του Τζαβέλλα στην άμυνα.

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, δε, έγινε από ήρωας (πέτυχε το τρίτο γκολ), ο μοιραίος της ομάδας του.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Καυτανζόγλειο βρέθηκε ο Πασχάλης Τερζής, ο οποίος είναι γνωστός φίλος του Ηρακλή.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (82΄ Ρομάνο), Στάμου, Μπαρτολίνι, Μακρής, Ιντζόγλου (82′ Περόνε), Κυριακίδης, Βέλλιος, Μπουλούτ (62′ Πουρτουλίδης), Πασάς

ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Όλσεν, Μιγκέλ Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα (62′ Αθανασιάδης), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμπο, Γκάρι Ροντρίγκες, Λέοβατς, Μακ (83′ Γκολάσα), Πέλκας (73′ Κάτσε), Μπερμπάτοφ