AHEPA HJ 17 ΔΕΛΤΙΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης (Όρμος Τροκαντερού – Παλαιό Φάληρο) και επί του πλωτού Ναυτικού Μουσείου, Θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ”, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ιστορικού ναυτικού διηγήματος, των κ.κ. Στέφανου Μίλεση και Πλωτάρχη Παναγιώτη Τριπόντικα Π.Ν. με τίτλο: «1900 – Οι περιπέτειες του Παύλου Κουντουριώτη στον πρώτο υπερατλαντικό πλού με το εύδρομο “Ναύαρχος Μιαούλης”».

Για το βιβλίο μίλησαν: ο λογοτέχνης – συγγραφέας Αντιναύαρχος ε.α. κ. Κωνσταντίνος

Καταγάς, ο ιστορικός της ιατρικής Πλοίαρχος Ιατρός Π.Ν. Δρ. Αριστείδης Διαμαντής

και το μέλος του Τμήματός μας, δημοσιογράφος – συγγραφέας και Σύμβουλος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» κ. Αντώνιος Ιορδάνογλου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ποιήτρια κ. Σοφία Σπύρου.

District 25 – Greece

Chapter 17 – Hephaestus – Vari

Χαιρετισμούς απεύθυναν: ο Κυβερνήτης του Θωρηκτού «Αβέρωφ», οι συγγραφείς και ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Βασίλειος Πετκίδης. ο οποίος και αναφέρθηκε στις αρχές της ίδρυσης της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης στον κόσμο και στις πολυποίκιλες δραστηριότητες της.

Μεταξύ των επισήμων παρόντες ήταν: ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Ναυτικών Ομίλων, συλλόγων και σωματείων. Μετά το πέρας της παρουσίασης παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς όλους τους παρευρισκομένους.