Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ιδρύματος «Εστία» στο Σίδνεϊ για ΑμεΑ

Μετά από πρόσκληση του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανού, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Burton, κ. Νίκος Βαρβαρής, παραβρέθηκε προχθές Δευτέρα στα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του ιδρύματος για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) «Εστία» στην οδό Pearson, στο Gladesville, παρουσία του ιδίου του κ.κ. Στυλιανού, του πολιτειακού υπουργού Γήρατος, Αναπηρίας και Κατ’ Οίκον Φροντίδας, κ. Τζον Ατζάκα, που έκανε τα εγκαίνια, του γενικού προξένου κ. Σταύρου Κυρίμη, του διευθυντή του ιδρύματος αιδ. π. Αγγέλου Αλιφιεράκη, παραγόντων της ελληνικής παροικίας του Σίδνεϊ, και πολλών ευεργετούμενων ατόμων.

Στο λόγο του, ο υπουργός κ. Ατζάκα, συνεχάρη το ίδρυμα για το έργο του και ο σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον κ. υπουργό, τονίζοντας την σημασία του έργου, που στοίχησε συνολικά πάνω από $4,8 εκατ. και θα προσφέρει ευαγείς υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από αριστερά, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Burton, κ. Νίκος Βαρβαρής, ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός και ο αρμόδιος πολιτειακός υπουργός κ. Τζον Ατζάκα

Από αριστερά, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Burton, κ. Νίκος Βαρβαρής, ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός και ο αρμόδιος πολιτειακός υπουργός κ. Τζον Ατζάκα

Το ίδρυμα ιδρύθηκε το Νοέμβριο 1994 και έκτοτε έχει επεκταθεί και σήμερα έχει εγκαταστάσεις στο Gladesville και στο Roselands (Οίκος «Ελπίδα»). Προσφέρει υπηρεσίες διαμονής, περίθαλψης και φροντίδας σε άτομα με σοβαρή διανοητική και σωματική αναπηρία, ως και βοήθεια ανάπαυλας στις οικογένειες και φροντιστές τους.

H «Εστία» παρέχει 24ωρες υπηρεσίες ανάπαυλας και διαμονής για άτομα ηλικίας 16-18 ετών και άνω με νοητική και σωματική αναπηρία. Οι μονάδες ανάπαυλας βρίσκονται στο Gladesville και το Roselands, ενώ η μονάδα διαμονής «Οίκος Ληξούρι» στο North Ryde. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε άτομα όλων των εθνικοτήτων και δογμάτων που διαμένουν στο Σίδνεϊ, μετά από μια διαδικασία συνεντεύξεων και αξιολόγησης. Κάθε μονάδα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης πέντε πελατών και ένα έκτο κρεβάτι είναι διαθέσιμο για έκτακτες ανάγκες. Μάγειροι πλήρους απασχόλησης προετοιμάσουν τα γεύματα για τους τροφίμους, και το προσωπικό υποστήριξης είναι σε υπηρεσία όλο το εικοσιτετράωρο για παροχή βοήθεια σε όλες τις βασικές δεξιότητες ζωής. Οι μονάδες ανάπαυλας της «Εστίας» εξυπηρετούν 150 οικογένειες ετησίως, με τους τροφίμους σε ένα χαρούμενο οικογενειακό περιβάλλον.

Οι πελάτες της «Εστίας» έχουν πρόσβαση σε πολλές δραστηριότητες, όπως θεραπευτικά προγράμματα, χειροτεχνία, απόλαυση μουσικής, αισθητηριακή θεραπεία και υδροθεραπεία, και επίσης έχουν πρόσβαση σε πολλούς χώρους και αξιοθέατα σε όλο το Σίδνεϊ.

Η «Εστία» είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και χρηματοδοτείται εν μέρει από την πολιτειακή κυβέρνηση Νέας Νότιας Ουαλίας. Στα 15 χρόνια λειτουργίας της, η «Εστία» έχει αναγνωρισθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες, οργανισμούς και οικογένειες για το υψηλό επίπεδο της περίθαλψης που παρέχει και των εγκαταστάσεων που διαθέτει. Οι επιδοτήσεις δεν επαρκούν για την διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών της, έτσι η «Εστία» βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συγκέντρωση χρημάτων από την κοινότητα και δωρεές, ως και την υποστήριξη από πολλούς εθελοντές και τις οικογένειες των τροφίμων.

Πηγή:Neoskosmos.com