Στην Κύπρο ο Ολάντ – Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Λευκωσία: Ένα σύντομο πέρασμα από την Κύπρο κάνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έφτασε γύρω στις 3:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Αμέσως μετά την άφιξη του, ο Γάλλος Πρόεδρος επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.olant--proedros Kyprou

Πριν από την αναχώρηση του, ο κ. Ολάντ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με το Γάλλο Πρέσβη στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να επιστρέψει στο νησί  αργά το απόγευμα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην αίθουσα επισήμων του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το γραφείο του Γάλλου Πρέσβη, ο κ. Ολάντ θα επισκεφθεί στρατιωτικό προσωπικό στο αεροπλανοφόρο de Gaulle, στα ανοικτά των ακτών της Συρίας. “Θα συναντηθεί με τους στρατιωτικούς που εμπλέκονται στην εντατικοποίηση της μάχης εναντίον του Daesh ( Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία και το Ιράκ “, αναφέρει η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι κατά την άφιξη του κ. Ολάντ στο νησί, της περιοχής του αεροδρομίου υπερίπτατο ελικόπτερο της Αστυνομίας και ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή: philenews