ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ατέλειωτα τα δώρα στο τσουβάλι μας…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Να που άρεσε η χειρονομία να μοιράσουμε δώρα! Κάποιοι ρώτησαν έαν θα έχουν και …δεύτερο δώρο!  Άλλοι συγκινήθηκαν γιατί  γύρισαν πίσω με αναμνήσεις από τα παιδικά τους  χρόνια.

Έτσι κι αλλιώς εμείς συνεχίζουμε …ακάθεκτοι!

Στον φίλο δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα κάνουμε δώρο τους στίχους του Κώστα Τριπολίτη :               «Δε λες κουβέντα/ κρατάς κρυμμένα μυστικά/και ντοκουμέντα»…

Στον αθεράπευτο αφιερώνουμε τη συνέχεια των στίχων του ίδιου στιχουργού: «Ξέρω τ’ όνομά σου/ την εικόνα σου και πάλι από την αρχή/ ψάχνω για μια διέξοδο γυρεύοντας/μια αλλιώτικη ζωή»!

Στον Πήτερ Μακριά, και στους αναγνώστες του στο «Estiator δωρίζουμε την σπεσιαλιτέ «γεύση από Ελλάδα»!

Στην Βίκυ Τσαπαλιά το βραβείο φιλικής συνεργασίας!

Στον Αντώνη Διαματάρη, του «Κήρυκα»,  χαρίζουμε ευχές για τα 63 χρόνια που βρήκε και τα 37 που τον βάσταξαν…

Στον Νίκο Κούρτη κάνουμε δώρο μία κούτα …στυπόχαρτο!

Στον Γιώργο Συριόπουλο  προσφέρουμε ένα σούπερ-μικρόφωνο για ακόμη καλύτερες ανταποκρίσεις!

Στο Ανάστο Δημητρόπουλο των «Ευεργετών», χαρίζουμε όλα τα Κληροδοτήματα που άλλοι τ΄ άφησαν, άλλοι τα νέμονται και άλλοι τα …επιβουλεύονται!

Στον φίλο Μιχάλη Κοκκινάρη, κάνουμε δώρο τον …13ο μισθό. Έτσι κι αλλιώς κι αυτός τους … δωρίζει τους υπόλοιπους 12!!!

Στην  Αθανασία Μαρκέτου  μια βαλίτσα και …κουράγιο. Σύντομα θα της χρειασθούν και τα δύο!

Στον Πρόεδρο της Βουλής  χαρίζουμε ένα «ηλεκτρονικό μωσαϊκό» να καλύπτει τις ακατάλληλες για ανηλίκους,  εικόνες που εσχάτως εκπέμπουν τα θεωρεία, μέσω του καναλιού!

Στον Νίκο Φίλη κάνουμε δώρο ένα άλμπουμ αυθεντικών φωτογραφιών από την Γενοκτονία των Ποντίων! Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθει κανείς…

Στον  Γιώργο Σταθάκη αφιερώνουμε τους στίχους:  Πετραδάκι, πετραδάκι για τα σένα το ‘χτισα…

Στην Έλενα Κουντουρά  το Μεγαλόσταυρο! Γέμισε την Ελλάδα …προσφυγο-τουρίστες! Ξοδεύουν οι άνθρωποι για εισιτήρια, για φαγητό ακόμα και για ύπνο!

Στον Νίκο Νομικό της ΓΓΑΕ κάνουμε δώρο  ένα πληκτρολόγιο!

Στον Χρήστο Δημητρίου δωρίζουμε ένα ημερολόγιο! Πάντα χρειάζεται…

Στον Γρηγόρη Βαλιανάτο χαρίζουμε την κατανόησή μας. Άλλωστε, έχει δίκιο όταν λέει «δεν θα απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε 2.30 τα ξημερώματα». Σωστά!  Έτσι κι αλλιώς, εκείνη την ώρα τα κανάλια παίζουν τσόντες!

Στον Νίκο Δεληγιάννη και την οικογένειά του που ήλθαν από τη Γερμανία, το τραγούδι “κάντε υπομονή, μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά” του Αρκαδικού Χωριού!!!

Άντε και με το συμπάθιο! Δώρα είναι,  δεν σας κοστίζουν και τίποτα! Που να βάζατε εσείς το χέρι στην τσέπη! Καβούρια θα βγάζατε!

Ε, πρώτη φορά αριστερά διαφημίζουν…

Δεν είπαν ΠΟΣΟ αριστερά…

Εσείς το δέσατε κόμπο. Αυτοί φταίνε;

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας… Όχι δεν θα κόψουν, λένε, συντάξεις. Μόνον τις επικουρικές!!! Ούτε θα βάλλουν νέους φόρους. Μόνον τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές!!!

Τώρα σ΄ αυτούς ΤΙ δώρο να κάνεις;

Θα συνεχίσουμε αύριο….