Τσίπρας: Θα δώσουμε μάχη για τις ελληνικές θέσεις στο ασφαλιστικό

«Θα δώσουμε πολιτική μάχη για τις ελληνικές θέσεις στο ασφαλιστικό, για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την προσεχή περίοδο δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, που όπως παρατήρησε, θα έχουν «προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο.»
Όσον αφορά τις επόμενες μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, κυβερνητικοί κύκλοι εξηγούσαν ότι το επόμενο δίμηνο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των ΜΜΕ.
Τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη των διεθνών επαφών κυβέρνησης και κόμματος, προς την κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, στη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
«Νοιώθω καλά για τι το κείμενο γράφτηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.