Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί στους δρόμους της Αθήνας

Συνέχιση των κινητοποιήσεων τους για τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισαν οι δικηγόροι ως την ερχόμενη Παρασκευή μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Η Ολομέλεια συνεδρίασε μετά το τέλος της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι δικηγόροι και άλλοι επιστημονικοί σύλλογοι κατά των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ήδη οι δικηγόροι απέχουν από την περασμένη Τρίτη και θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους ως την προσεχή Παρασκευή,22 του μήνα, όποτε και θα αποφασίσουν εκ νέου.

Χθες

Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, αλλά και μέλη όλων των κλάδων των νέων επιστημόνων κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Η πορεία βρέθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, με τους συγκεντρωμένους να αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Ασφαλιστικό. Η πορεία θα καταλήξει στη Βουλή, ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας θα επιδώσουν στο υπουργείο Εργασίας.

Το συλλαλητήριο είναι μαζικό και αυτό που ζητάνε άμεσα οι διαδηλωτές είναι η απόσυρση του νέου νόμου ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί τους κλάδους τους σε αφανισμό. Είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι της Αθήνας πλημμυρίζουν από μέλη των συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης θέτει χιλιάδες νέους επιστήμονες στο περιθώριο
Ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες -που, όπως υποστηρίζει, θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο- και να αναθεωρήσει τη γραμμή και την πλεύση που έχει χαράξει και να οδηγηθεί στην κοινή λογική που έχει χαθεί σε αυτόν τον τόπο.

Ο κ. Βερβεσός, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι «οι δικηγόροι θα δώσουν σήμερα μια απάντηση στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά να δούνε ποιοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ποιοι τη μειοψηφία. Σήμερα η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν τις έχει ξαναζήσει, από τον κλάδο μας».dikigoroi-preia-708

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι
Η τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων λήγει σήμερα, αλλά μετά την σημερινή πορεία, θα συνέλθουν και πάλι για να αποφασίσουν για την τύχη της αποχής, δηλαδή εάν θα μετατραπεί  ή όχι σε αόριστης διάρκειας πανελλαδικής εμβέλειας.

Πάντως, η πρόταση τόσο της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι  η 3μέρη πανελλαδική αποχή μετά την λήξη της να μετατραπεί   σε αόριστης διάρκειας.

Παράλληλα, σε κοινή συνάντηση που είχαν όλοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ομόφωνα απέρριψαν, «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο», το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα ζήτησαν  από την Κυβέρνηση να το αποσύρει  και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.