Η Panhellenic Post στον 5ο χρόνο!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑphp2 (1)

Σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2012 ξεκινούσαμε την όμορφη περιπέτεια της Panhellenic Ρost. Στον πέμπτο χρόνο ενός ανηφορικού δρόμου, σε μία δύσβατη οικονομική περίοδο, σε ένα οικονομικό τούνελ του οποίου ούτε βάθος φαίνεται ούτε φως διακρίνεται…

Αυτό είναι το τοπίο της Ελλάδος. Δυστυχώς.

Σ΄ αυτό το τοπίο, είμαστε εδώ. Καθημερινοί. Μάχιμοι. Αξιόπιστοι.

Είμαστε εδώ γιατί το να απευθύνεσαι στην Ομογένεια, να προσφέρεις στην Ομογένεια και να αγωνίζεσαι για την Ομογένεια, έχει τη δική του μαγεία. Τη ξεχωριστή του γοητεία.

Είμαστε εδώ σε πείσμα της κοινής λογικής.

Είμαστε εδώ γιατί κάθε σπόρος, που πέφτει σε γόνιμο έδαφος, που βλαστάνει, είναι μια ηθική ανταμοιβή που γλυκαίνει την αγριότητα του περιβάλλοντος χώρου.

Δεν έχουμε να σας μεταφέρουμε συγχαρητήρια μηνύματα της πολιτικής εξουσίας. Μήτε έχουμε να ξεδιπλώσουμε περγαμηνές και πραμάτειες. Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι, είμαστε ασυμβίβαστοι! Κι αυτό μπορεί να μην αρκεί, αλλά …φτάνει!

Έχουμε, όμως, να σας δείξουμε κάτι που θα θεωρούμε εσαεί τίτλο τιμής για τούτη την αγωνιστική έπαλξη. Μια “ομολογία” ενός απλού ανθρώπου. Ενός συναδέλφου. Μας έγραψε σε SMS: “Χρήστο, Καλημέρα. Αν όλοι οι δημοσιογράφοι είχαν  τις αρχές δεοντολογίας που διέπουν εσένα, η χώρα μας δεν θα είχε καταντήσει έτσι”…

Σ’ ευχαριστούμε, φίλε. Δεν είναι λιγότερο σημαντική η “αρχή δεοντολογίας” που σου επιτρέπει να αναγνωρίζεις κάτι τέτοιο και να το λες…

Συνεχίζουμε.

Ανανεωμένοι χάρη στην επιδεξιότητα του τεχνικού μας συμβούλου Κώστα Βίλιου.

Μοδάτοι, χάρη στην ευγενική προσφορά της Ιωάννας Μπέτση.

Φιλοσοφημένοι, χάρη στην αστείρευτη πένα του Δημήτρη Νομικού.

Απλωμένοι ως τα βόρεια σύνορα, χάρη στην φιλική συμπαράσταση του Νίκου Σουτόπουλου.

Μαζί με την “φωτογραφική” συντροφιά του Τάσου Χριστοδουλίδη.

Να μην λησμονήσουμε την φιλική συνεργασία με το σπουδαίο φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο “EYROKINISSI” και των καλών μας φίλων, από τα παλιά, που το δημιούργησαν.

Συνεχίζουμε.

Με τα δικά σας κείμενα, εκδηλώσεις, καταγγελίες, προβληματισμούς, επιτεύγματα. Με τις δικές σας μικρές ή μεγάλες ιστορίες. Γιατί κάθε μία από αυτές και όλες μαζί, συνθέτουν την λαμπρή  Ιστορία του Απόδημου Ελληνισμού.

Συνεχίζουμε.

Όσο η ανοχή της οικογένειάς μας μάς προσφέρεται απλόχερα. Και,

Όσο ο καλοσυνάτος ουρανός το επιτρέπει.

Σχόλια Facebook

Website Comments

Σχολιάστε