Μητσοτάκης: Κανένας πρωθυπουργός δεν είπε πιο πολλά ψέματα απ’ τον Τσίπρα

Λαμία. Οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών στη Λαμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση στα τρία κρίσιμα θέματα τα οποία ανέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Το προσφυγικό, τη διαπραγμάτευση και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, τονίζοντας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τελευταίο ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι εχέγγυο της τήρησης του Συντάγματος και της προάσπισης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης”.

2487446_b2

Μάλιστα, συμπλήρωσε με νόημα πως “παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης εμείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε” και παρέπεμψε στη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή όπου, όπως είπε, “θα λάμψει η αλήθεια” και έκανε λόγο για διαπλοκή αλλά και για “το ρόλο της κυβέρνησης στην οικοδόμηση ενός νέου συστήματος πιο ευνοϊκά διακείμενο στις προθέσεις της κυβέρνησης”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι “η Ελλάδα και η ελληνική κοινή γνώμη βλέπει τα πράγματα μέσα από το πρίσμα της απαισιοδοξίας” και, όπως τόνισε, “είναι σαν να έχει πέσει πάνω μας ένα πέπλο κατάθλιψης το οποίο δεν μας επιτρέπει να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον”. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ότι πρόκειται για “τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα περισσότερα ψέματα που δυστυχώς, έχει πει ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες:

– Υποσχέθηκε ότι θα τελειώσει με τη λιτότητα και δυστυχώς, την χειροτέρευσε δραματικά.

– Υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και μας έφερε τρίτο μνημόνιο, πιο βαρύ από όλα τα προηγούμενα.

– Υποσχέθηκε να μειώσει την φορολογία και την αυξάνει.

– Υποσχέθηκε ότι θα χτυπήσει τη διαπλοκή, αλλά μέσα από τις δικές του πρακτικές έχει προκύψει μια νέα διαπλοκή αρεστή σ’ αυτόν.

– Υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα στηρίξει τη μεσαία τάξη, μια μεσαία τάξη την οποία κάθε μέρα την δολοφονεί”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τα διλήμματα που τοποθετεί λέγοντας πως “δυστυχώς ο κ. Τσίπρας μέσα από το δικό του πολιτικό λόγο είναι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος αντί να ενώνει τους Έλληνες, όπως έχει ευθύνη ο κάθε υπεύθυνος πρωθυπουργός, τους διχάζει, τους χωρίζει συνέχεια σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, έχοντες και κατέχοντες, σε πολέμιους της διαπλοκής και υπερασπιστές της διαπλοκής. Αντί λοιπόν αυτός ο πρωθυπουργός να δίνει την υπεύθυνη εικόνα ενός ηγέτη, ο οποίος πρέπει να έχει μέλημα να ενώσει την κοινωνία, ανακαλύπτει συνέχεια ψεύτικα διλήμματα για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια”.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση να το διαχειριστεί, τονίζοντας πως “είναι ένα πρόβλημα το οποίο δυστυχώς είναι τεράστιο και είναι ένα πρόβλημα για το οποίο η κυβέρνηση αυτή έχει πολλές ευθύνες. Δεν το προκάλεσε το προσφυγικό πρόβλημα αυτή η κυβέρνηση, το επέτεινε όμως μέσα από τη ρητορική της και μέσα από την ανικανότητά της”.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που πήρε η Νέα Δημοκρατία, όπως επίσης και τη θέση που διατύπωσε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, καθώς, όπως είπε, “συμφώνησε σε μια ελάχιστη κοινή στρατηγική” η οποία διαπιστώνει ο κ. Μητσοτάκης πως “ακόμα δεν έχει προωθηθεί”. Συγχρόνως, κατέθεσε την ελπίδα του για την εξέλιξη των γεγονότων, τονίζοντας πως “εύχομαι και ελπίζω ότι στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί μια ρεαλιστική λύση η οποία θα εμπλέκει και την Τουρκία και την Ευρώπη. Θέλω να τονίσω όμως ότι δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω πως οποιαδήποτε λύση και αν δοθεί τελικά εμείς πρέπει να έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης”.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συγχρόνως και την ανησυχία του, η οποία όπως είπε πηγάζει από την ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν μπορεί να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και κατέθεσε την ανησυχία του λέγοντας ότι “δυστυχώς ανησυχώ πάρα πολύ διότι βλέπω το ίδιο έργο ακριβώς να ξαναπαίζεται. Η ίδια δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση, η οποία μας οδηγεί τελικά σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση. Θυμίζω ότι η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από το Νοέμβριο, αισίως έχουμε μπει στον Μάρτιο και δεν προβλέπεται να κλείσει πριν από το Πάσχα. Πάλι η κυβέρνηση προσποιείται ότι διαπραγματεύεται και εγώ τους προειδοποιώ. Να μην επαναλάβουν το περσινό θέατρο, να μην ξαναπαίξουν άλλη μια φορά την τύχη της Ελλάδα στα ζάρια…”

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να δώσει τον αγώνα της και όπως είπε “να απαλλάξει τον τόπο από την πιο ανίκανη και πιο ιδεοληπτική αλλά και λαϊκίστικη κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά”.