Σε αρένα μετατράπηκε το Σικάγο, όπου θα μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σικάγο, Ίλινοϊς
Ο Τραμπ ακύρωσε την τελευταία στιγμή προεκλογική συγκέντρωση στο Σικάγο για να αποτρέψει «τραυματισμούς ανθρώπων», ωστόσο βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του.

Φοιτητές, μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας, υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του Black Lives Matter είχαν συγκεντρωθεί στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, όπου ο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

trump-sigkentrosi-enantion-tou3

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, διαμαρτύρονται για την επικείμενη άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ | AP Photo/Charles Rex Arbogast

Από νωρίς το πρωί επικρατούσε ένταση στην πανεπιστημιούπολη, εν όψει της άφιξής του.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η εκδήλωση δεν θα γινόταν, γεγονός που προκάλεσε ένταση. Ακολούθησαν επεισόδια, προπηλακισμοί, αλλά και ξύλο μεταξύ των δύο «στρατοπέδων», ενώ άνδρες της ασφαλείας προσπαθούσαν να χωρίσουν τους συγκεντρωμένους.

Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν και στον εξωτερικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει συλλήψεις. Οι ακτιβιστές του Black Lives Matter απέκλεισαν προσωρινά παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

«Ο κόσμος ενδεχομένως να τραυματιζόταν σοβαρά» εξήγησε ο Τραμπ στο δίκτυο MSNBC, καταγγέλοντας όλους όσοι τον εμπόδισαν να πραγματοποιήσει την ομιλία του.

Ο Τραμπ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και τις εντάσεις που έχουν αυξηθεί εξαιτίας του «τόνου» του, ενώ οι αντίπαλοί του υπογραμμίζουν ότι προτρέπει συχνά τους υποστηρικτές του να επιτίθενται στους ταραξίες.

«Εγώ σίγουρα δεν υποκίνησα τη βία» είπε αποδίδοντας την ευθύνη σε «επαγγελματίες ταραξίες».

Newsroom ΔΟΛ