Ενόργανη Γυμναστική: Χρυσό ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην Ντόχα.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής (Γλασκόβη) κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, παρουσιάζοντας το ίδιο πρόγραμμα που του είχε χαρίσει το χρυσό και στην πρωτεύουσα της Σκοτίας (συντελεστής δυσκολίας 6.80). Συγκέντρωσε 15.875 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τους Αρμένιους Βαχάγκν Νταβτιάν (15.800 β.) και Αρτούρ Τοβμασιάν (15.775 β.)

Petrounias

Συγχαρητήρια στον Πετρούνια από τον Προέδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής

«Η νέα παγκόσμια διάκρισή σας έρχεται να επιβεβαιώσει, με πανηγυρικό τρόπο, τον μοναδικό συνδυασμό της κορυφαίας διεθνούς αθλητικής σας κλάσης και του υποδειγματικού ήθους σας» αναφέρει σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Γι’αυτό και τα θερμά μου συγχαρητήρια συνοδεύονται, αυτονοήτως, από τις εξίσου θερμές ευχαριστίες όλων μας τόσο για την μεγάλη προβολή της χώρας μας όσο και για το παράδειγμα ζωής προς τους νέους της Πατρίδος μας» προσθέτει.

Στο μήνυμά του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, ο πρόεδρος της Βουλης Νίκος Βούτσης αναφέρει: «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, σε συγχαίρω θερμά για τη μεγάλη επιτυχία σου. Με την ακατάβλητη αγωνιστικότητά σου και τις διεθνείς διακρίσεις σου τιμάς την πατρίδα μας και μας γεμίζεις χαρά και περηφάνια. Συγχαρητήρια επίσης προς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής».