Θέαμα, τραγούδι, χορός, γεύσεις, πολυπολιτισμός

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας που οργάνωσε η Πολυπολιτισμική Επιτροπή Βικτώριας, Αυστραλίας.

Η παρουσία δεκάδων διαφορετικών εθνοτικών κοινοτήτων στο Φεστιβάλ της Πολιτείας, συνέβαλε στην εντυπωσιακή γιορτή αυτή του πολυπολιτισμού. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην Πλατεία Federation την περασμένη Κυριακή, για να απολαύσει από κοντά το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

padiversity1_0

Στις οκτώ ώρες που κράτησαν οι εκδηλώσεις της Κυριακής, πάνω από 30 μουσικοί, χορευτικά σύνολα και διάφοροι καλλιτέχνες από 21 εθνοτικές κοινότητες της Βικτώριας μετέτρεψαν την πλατεία σε έναν μικρό πλανήτη: μουσικά ακούσματα από την Κολομβία, παραδοσιακή μουσική από την Ινδία, μουσικές funk και gospel και εντυπωσιακά χορευτικά και, φυσικά, δεκάδες πολυπολιτισμικές γεύσεις.

Την ίδια μέρα, ανακοινώθηκαν και οι νικητές του Διαγωνισμού Τέχνης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Βικτώριας σε πολιτιστικά, γλωσσικά και θρησκευτικά ζητήματα. Φέτος υποβλήθηκαν πάνω από 400 έργα και από 31 περίπου σχολεία.