Στοχασμοί: Το φως‏

Συγγραφέας
Για την ΡΗΡ

-Είναι σκληρό Δάσκαλε να μην βλέπεις πουθενά το φως.
-Σκληρό να το υποθέσω, χμ, όχι! Διδακτικό αυτό είναι! Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα, κοιτάζεις σε λάθος μέρος για το φως. Ακόμα μπορεί να σημαίνει ότι έχεις προσδώσει ορισμένες μοναδικές ιδιότητες στο φως, και επειδή δεν βλέπεις αυτές τις προσδοκώμενες ιδιότητες, δεν βλέπεις φως.
Φως αγαπημένε μου μαθητή, δεν είναι τα αποκτήματά σου, οι τραπεζικές σου καταθέσεις, η ικανότητά σου να αγοράζεις, να κατέχεις ή να ξοδεύεις.
Φως είναι να έρχεται για να σε πλακώσει το σκοτάδι, και εσύ να το κοιτάζεις με τα πύρινα μάτια της άσβεστης φλόγας που πηγάζει από την καρδιά σου.
Φως είναι να είσαι ιππότης για κάθε πλάσμα που θα χρειάζεται τη βοήθειά σου.
Φως είναι να πολεμάς χωρίς να ξέρεις από πριν αν θα νικήσεις ή αν θα ηττηθείς.
Φως είναι όταν ξέρεις ότι για την κόλαση διαβαίνεις και εσύ χαμογελάς γιατί ξέρεις ότι παράδεισους σπέρνεις πίσω σου.
Φως είναι να προσμένεις στα χιονισμένα λιβάδια την άνοιξη να δεις.
Φως είναι να καβαλάς τις νύχτες το άτι σου με το σπαθί σου στο χέρι και να κυνηγάς τους εφιάλτες που σε έχει ποτίσει η μέρα σου, ώστε την άλλη μέρα να ξυπνάς σε καθαρό τοπίο.
Φως είναι η κάθε αναπνοή που παίρνεις και όχι αυτό που στο χέρι έχεις.
Φως είναι το χαμόγελο που σου χαρίζει ένα βρέφος όταν σε κοιτάζει, γιατί βλέπει το γυμνό σου σώμα και την πλούσια καρδιά σου.
Φως είναι να καλλιεργείς κάθε μέρα την ανιδιοτέλεια στην αγάπη σου, έτσι ώστε αυτή να μεγαλώνει και να αγκαλιάζει όλη την πλάση, χωρίς να διαχωρίζει και να κατακρίνει, αλλά να επιτρέπει, να συμμετέχει και να αυξάνει, μέχρι που όλος ο φόβος θα φύγει από τις φλέβες σου, και τότε φίλε μου καλέ, σκοτάδι δεν θα ξαναδείς ποτέ.