Repubblica: Στην Αθήνα σχεδίασαν οι τρομοκράτες τις επιθέσεις;

Ρώμη, Ιταλία

Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε το καλοκαίρι του 2015 ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί, εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν την 22α Μαρτίου το μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Λίγες ημέρες αργότερα είχε περάσει από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Αθήνα και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη στις Βρυξέλλες λίγες ημέρες πριν χτυπηθούν το μετρό και το αεροδρόμιο, υπενθυμίζει η εφημερίδα Repubblica και διατυπώνει εικασίες πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

9F15273B2509C9459820713720322E3A

Ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί φέρεται να πέρασε από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Η ίδια εφημερίδα κάνει αναφορά σε σχετικό της δημοσίευμα και στον εντοπισμό χαρτών του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου διέμενε ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, οργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα πάντα με το δίκτυο Sky Italia, στις 8.25 της 23ης Ιουλίου ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί έφθασε στο αεροδρόμιο του Τρεβίζο με πτήση της Ryanair προερχόμενη από τις Βρυξέλλες. Το αεροπορικό εισιτήριο είχε αγοραστεί με πιστωτική κάρτα στο όνομα Αμντεραχμάν Μπεναμόρ. Στο check in των Βρυξελλών ο Ελ Μπακραουί έδωσε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Την επόμενη ημέρα, 24 Ιουλίου, το όνομα του Χαλίντ ελ-Μπακραουί βρίσκεται στη λίστα επιβατών πτήσης που αναχωρούσε στις έξι το πρωί από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας με προορισμό την Αθήνα. Την νύχτα της 23ης προς 24η Απριλίου διέμεινε στο ξενοδοχείο Courtyard Marriott στο αεροδρόμιο της Βενετίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Αυγούστου, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ περνούσε από το λιμάνι του Μπάρι προς την Πάτρα, επισημαίνει η Repubblica θεωρώντας ότι ίσως το καλοκαίρι του 2015 γεννήθηκε το σχέδιο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν στις 22 Μαρτίου τις Βρυξέλλες.

Newsroom ΔΟΛ