«Λεκτικό ατόπημα» η απειλή της ζωής δημοσιογράφου από υπουργό

Αθήνα. «Λεκτικό ατόπημα» χαρακτήρισε την απειλή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά της ζωής δημοσιογράφου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αποδίδοντάς το «στην αγανάκτηση από συμπεριφορά ΜΜΕ».

Ο κ. Πολάκης, σε νέο παραλήρημά του εναντίον των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, χαρακτήρισε τα κανάλια «βοθροκάναλα της διαπλοκής», ενώ για το δημοσιογράφο που είχε αντιπαρατεθεί μαζί του σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας το Δεκέμβριο ο κ. Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αμαρουσίου, ότι «κανονικά έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη».

«Δεν είναι εκφράσεις που αντιστοιχούν σε δημόσιο λόγο. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα… Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε το εξής: Κανείς, ούτε πολιτικός, ούτε από την πλευρά της δημοσιογραφίας, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται. Δημόσια κριτική οφείλεται να ασκείται σε όλους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εγώ άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κυρίου Πολάκη, ο οποίος, βεβαίως ήταν αγανακτισμένος από συμπεριφορά ΜΜΕ απέναντι σε υπουργό και διατυπώσεις που λέχθηκαν -και υπάρχουν στο βίντεο- οι οποίες δεν σχολιάζονται. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Ξέρετε, οποιαδήποτε κριτική και απέναντι στους δημοσιογράφους -και μάλιστα εμένα μου καταλογίστηκε προσφάτως ότι είναι προσπάθεια παρέμβασης, αλίμονο, δεν μπορώ να το διανοηθώ… Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να καταλάβουν οι πάντες είναι ότι κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο» πρόσθεσε.

«Κρινόμαστε όλοι. Κρινόμαστε από όλους. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές, για να κρατήσουμε σε ένα ύψος και τον δημόσιο διάλογο, αλλά και τη δημοσιογραφική δεοντολογία» ανέφερε δε η Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγήskai.gr

Γιώργος Βαρεμένος

«Φυσικά και δεν είναι η καλύτερη δυνατή τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Πολάκη» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος σχετικά με τις απειλές του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη προς δημοσιογράφους, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Σε μια αγενή τοποθέτηση δεν απαντάς με αυτή τη θέση γιατί δεν είναι κι αυτός ο πιο ευγενής τρόπος να αντιδράσεις» πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «ατυχή τοποθέτηση».