Σεμινάριο της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό σεμινάριο για τους  Έλληνες μετανάστες που έφθασαν πρόσφτα στην Αυστραλία. Το σεμινάριο  διοργάνωσε η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοιαμ, σε συνεργασία με το Australian Department of Human Services – Centrelink και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Απριλίου, στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας.

Το σεμινάριο παρουσιάστηκε στην ελληνική γλώσσα από τον κ. Κυριάκο Ιντζιάδη, υπάλληλο των Πολυπολιτισμικών Υπηρεσιών του Department of Human Services – Centrelink.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Ιντζιάδη για τις Υπηρεσίες και τις Παροχές του Centrelink. Στο πρώτο μέρος της τρίωρης παρουσίασης ο ομιλητής αναφέρθηκε στα διάφορα επιδόματα, πληρωμές, συντάξεις και στη μεταφορά συντάξεων μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Το σεμινάριο παρουσιάστηκε στην ελληνική γλώσσα από τον κ. Κυριάκο Ιντζιάδη, υπάλληλο των Πολυπολιτισμικών Υπηρεσιών του Department of Human Services - Centrelink.

Το σεμινάριο παρουσιάστηκε στην ελληνική γλώσσα από τον κ. Κυριάκο Ιντζιάδη (στο βήμα) υπάλληλο των Πολυπολιτισμικών Υπηρεσιών του Department of Human Services – Centrelink.

Οι ερωτήσεις ήτανε πολλές, με κύρια θέματα: τα οικονομικά κριτήρια για τις συντάξεις γήρατος, η μεταφορά των συντάξεων αν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει τόπο διαμονής, και τα κριτήρια για άλλα επιδόματα όπως: το οικογενειακό, του φροντιστή, το σπουδαστικό και άλλα.

Εκτός από την παρουσίαση και την υποβολή ερωτήσεων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν και έντυπο υλικό στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν προσωπικά ή ενδιαφέρουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Το επόμενο ενημερωτικό σεμινάριο και εργαστήριο για τους νεοφερμένους Έλληνες, που διοργανώνει η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης είναι:

& Σαββάτου, 16 Απριλίου, στις 9:30 το πρωί, με θέμα «Το σύστημα υγείας στην Αυστραλία – Παθολόγοι και Παιδίατροι». Οι ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι Dr George Stabelos, Παθολόγος ιατρός στο Mulgrave και η Dr Betty Messazos, Ενδοκρινολόγος στο The Royal Children’s Hospital. Στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, Ημιόροφος, 168 Lonsdale St.

& Την Δευτέρα, 18 και την Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 από 5:30 έως 9:00μμ. Έτοιμοι για Εργασία’. Διήμερα επιμορφωτικά εργαστήρια για την παροχή πληροφοριών και πρακτικής βοήθειας για την ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας στην Αυστραλία. Το παρουσιάζει η κ. Dora Petris-Training Manager and Policy officer στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, Ημιόροφος, 168 Lonsdale St,

& Την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 από 5:30 έως 8:30μμ. ‘Work Ready’. Pop up Hub. Κέντρο για χρήση Υπολογιστών και Διαδικτύου και την εξοικείωση με τα ‘Social Media’. Το παρουσιάζει η κ. Eva Tsahuridu- Business Ethics & Governance. Στα γραφεία της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, 7 Union Street, Brunswick.

Η προσέλευση είναι ελεύθερη. Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στην Αυστραλό-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια στο 9388 9998.

Κωνσταντίνα Κουρουτσίδου

Community Settlement Services Worker

Family & Community Services Unit