Συζήτηση στη Βουλή για την Ασφάλεια της Χώρας

Αθήνα. Η ΝΔ, με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών επιδιώκει να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «Κασσάνδρες καταστροφής και τελάληδες του φόβου». «Πρόκειται για μια στάση επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη» υπογράμμισε.

«Σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, να αναδείξετε την ακροδεξιά ατζέντα και να συσπειρώσετε την ακραία δεξιά συνιστώσα του κόμματός σας… Δεν έχετε όμως αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλείτε. Θα ενισχύσετε εκλογικά τη ΧΑ όχι τη δική σας παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά όχι μόνο δεν αποτελεί μέρος της κρίσης ασφάλειας, αλλά είναι όαση ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. «Η κατάσταση όσον αφορά το προσφυγικό βρίσκεται υπό έλεγχο» επισήμανε, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση αντιτάσσεται στη λογική της «ωμής καταστολής της ΝΔ».

«Τι επιδιώκετε με αυτή
την πρόταση (για την ασφάλεια); Ο ισχυρισμός σας που συνδέει το προσφυγικό με την τρομοκρατία είναι γνωστό επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων, ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη, θέση εκείνων που κλείνουν τα σύνορα και προσπαθούν να ενοχοποιήσουν έθνη και λαούς» σημείωσε.

«Σε μια κρίσιμη περίοδο, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εσείς υπονοείτε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας, την ίδια στιγμή που κανείς δεν έχει διανοηθεί να πει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Οικονομία

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης.

«Η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το κατώφλι της εξόδου από την κρίση. Τα δεδομένα αυτά δεν αμφισβητούνται. Αν τα στοιχεία της Eurostat (δημοσιοποιούνται την Πέμπτη) αποδείξουν τα άδεια ταμεία που παραλάβαμε και τα καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσετε το μύθο της καταστροφής;» διερωτήθηκε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Είστε πανταχού απόντες!

«Είστε πανταχού απόντες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για απουσία από την Ειδομένη, τα λιμάνια και τις πόλεις της χώρας.΄

Απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση για προ ημερήσιας ασφάλεια των πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε σχέδιο για τη σύσταση ενιαίου υπερυπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων που θα συντονίζει δικαιοσύνη και ασφάλεια και περιλαμβάνει μια επιτελική δομή για τα σώματα ασφαλείας, ενώ πρότεινε και τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

«Είστε πανταχού απόντες… Μια αριστερή κυβέρνηση κανονικά θέλει το κράτος παρών, όταν όμως εγείρονται θέματα ασφάλειας, εθνικής, προστασίας των συνόρων τότε απουσιάζετε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μήπως υπάρχει επικοινωνία στελεχών σας με κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου; Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία σας ήταν η ικανοποίηση σχεδόν όλων των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών, δικό σας στέλεχος, ο Λάμπρου, έκανε τις διαπραγματεύσεις. Αναρωτιέμαι αν εξαργυρώνετε κάποια γραμμάτια ακόμη και σήμερα…» πρόσθεσε. Κυρ. Μητσοτάκης

«Είχατε συμφωνήσει στα κλειστά κέντρα φιλοξενίας κατά τη συνάντησή μας και τώρα ψεύδεστε, μας κάνετε μάθημα ανθρωπισμού για να κλείσετε το μάτι στους ‘‘53’’» τόνισε δε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ποια τα όρια εξουσίας του κράτους όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι η κεντρική διαδρομή με τη Βόρεια Ευρώπη παραμένει ανοιχτή; όταν πριν μερικές μέρες άρχισε η αποσυμφόρηση του Πειραιά; Σε ποια χώρα κλείνουν επ’ αόριστον εθνικοί άξονες, κεντρικές σιδηροδρομικές γραμμές, λιμάνια, και κεντρικά σημεία πόλεων;» διερωτήθηκε.

Επισήμανε δε το γεγονός ότι ο Γιάννης Πανούσης που συγκρούστηκε με τους καταληψίες βρίσκεται εκτός κυβέρνησης, και η ΝΔ τον στήριξε, ενώ ο τέως πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης που τον στήριξε είναι σήμερα υπουργός (υφυπουργός Παιδείας).

Απέρριψε επίσης την κατηγόρια του πρωθυπουργού ότι απειλείται ο τουρισμός από τη συζήτηση σήμερα για την ασφάλεια.

«Η ΝΔ δεν θέλει αστυνομικό
κράτος, είναι ενάντια στις αρχές μας, αλλά δεν θέλει και χώρα ξέφραγο αμπέλι» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή:skai.gr