Στο Λονδίνο η ελληνική αποστολή κολύμβησης για το 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Με τις ευχές των Ελλήνων φιλάθλων ρίχνονται στην μάχη του 33ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Λονδίνο οι Έλληνες κολυμβητές με στόχο την διάκριση αλλά και μετάλλια.

Οι 14 κολυμβητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρίσκονται στο Λονδίνο από το πρωί. Η αποστολή έφτασε στο ξενοδοχείο χωρίς προβλήματα (εκτός της ταλαιπωρίας από την πολύ πρωινή πτήση) και το απόγευμα οι 11 αθλητές και οι 3 αθλήτριες θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στο London Aquatics Center. Για κάποιους εξ αυτών ο χώρος είναι γνώριμος, αφού οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Στέφανος Δημητριάδης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Νόρα Δράκου και Κρίστελ Βουρνά είχαν αγωνιστεί εδώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ οι υπόλοιποι (Οδυσσέας Μελαδίνης, Δημήτρης Δημητρίου, Απόστολος Χρήστου, Μιχάλης Κοντιζάς, Χρήστος Κατραντζής, Δημήτρης Κουλούρης και Άννα Ντουντουνάκη) θα κάνουν την πρώτη γνωριμία τους με το εντυπωσιακό κολυμβητήριο, δημιούργημα της παγκοσμίου φήμης Ιρακινής αρχιτέκτονα Ζαχά Χαντίντ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Επικεφαλής της αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο μαζί με τον προπονητή Αλέξανδρο Νικολόπουλο. Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών παραμένουν ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος και η φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, οι οποίοι βρίσκονται στο Λονδίνο από την περασμένη εβδομάδα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος περιλαμβάνει μόνο καταδύσεις, στις οποίες δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Αργά χθες βράδυ (γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε ο τελικός των συγχρονισμένων καταδύσεων ανδρών από τραμπολίνο 3μ., όπου οι διοργανωτές Βρετανοί πανηγύρισαν το δεύτερο χρυσό τους μετάλλιο στους αγώνες, με τους Τζακ Λάφερ και Κρίστοφερ Μίερς να παίρνουν την πρώτη θέση με 456.81 βαθμούς. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ρώσοι Ίλια Ζαχάροφ και Εβγκένι Κουζνέτσοφ με 445.23β. και το χάλκινο οι Ουκρανοί Ίλια Κβάσα και Ολεξάντρ Γκορσκοβόζοφ με 439.86β.

Αποσύρθηκε η ελληνική συμμετοχή στα 4Χ200μ. Ελεύθερο

Συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα των ανδρών θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης. Κατά τη σημερινή τεχνική σύσκεψη αποσύρθηκε η ελληνική ομάδα που είχε αρχικώς δηλωθεί στα 4Χ200μ. ελεύθερο, καθώς η ημέρα διεξαγωγής του αγωνίσματος (Σάββατο 21/5) συμπίπτει με τον τελικό των 200μ. ύπτιο, όπου έχει καλές πιθανότητες να βρίσκεται ο Απόστολος Χρήστου. Με δεδομένο ότι ο 20χρονος κολυμβητής συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα για την τετράδα (μαζί με τους Ανδρέα Βαζαίο, Δημήτρη Δημητρίου και Χρήστο Κατραντζή), κρίθηκε προτιμότερο να αποσυρθεί η συμμετοχή στα 4Χ200μ.
Αντιθέτως κανονικά θα συμμετάσχει η Ελλάδα τη Δευτέρα στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, όπου μαζί με τους Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέα Μελαδίνη και Χρήστο Κατραντζή πιθανότατα θα κολυμπήσει ο Χρήστου, καθώς και η ομάδα των 4Χ100μ. μικτή ομαδική, αγώνισμα που θα διεξαχθεί την τελευταία ημέρα των αγώνων. Από τα ατομικά αγωνίσματα, στους άνδρες υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε όλα πλην των 1.500μ. ελεύθερο, με ρεκόρ το 50άρι πεταλούδα, όπου στον προκριματικό θα συμμετάσχουν τέσσερις Έλληνες αθλητές (Γκολομέεβ, Κατραντζής, Βαζαίος, Δημητριάδης). Στις γυναίκες, η ελληνική συμμετοχή περιορίζεται στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο, 50μ. και 100μ. ύπτιο και στα τρία αγωνίσματα της πεταλούδας.

kolimvisi-1021x576

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΟΕ