Δήλωση σοκ Καμμένου: Αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!

Αθήνα.- Πολιτικό σοκ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από τη Σύρο ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που πλέον έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, είναι “εγκληματική” και “αντισυνταγματική”, με τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μάλιστα να ζητούν την παραίτησή του.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, και αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά (μεταξύ αυτών και η Σύρος), ο κ. Καμμένος είπε: “Το ΦΠΑ στο νησί στο 24% αποτελεί μία απόφαση η οποία είναι αντισυνταγματική, αντιτίθεται στο άρθρο 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Πάλεψα πάρα πολύ προσωπικά, ξέρετε ότι έφτασα μέχρι την παραίτηση από την κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οφείλουμε όμως στη Σύρο και στα άλλα νησιά που έχουν υποστεί αυτήν την τεράστια αδικία να την αποκαταστήσουμε με άλλα μέτρα”.

 

ΝΔ: Οφείλει να παραιτηθεί, σήμερα

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή του Πάνου Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ “καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν ‘’έγκλημα’’.Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά”.

“Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή.Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα”, τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Ποτάμι: Για την καρέκλα, ρε γαμώτο!

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, την ακόλουθη δήλωση:

“Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το ‘για την Ελλάδα ρε γαμώτο’ έχει γίνει ‘για την καρέκλα ρε γαμώτο'”.

Ένωση Κεντρώων: Περιμένουμε να παραιτηθεί

“Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, είναι και ανήθικη. Και όμως ο κ. Καμμένος αυτό το ψήφισε. Περιμένουμε να παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος εάν συνέβαινε αυτό”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.