Είναι τελικά αυτή η συσκευή αξίας 14.000 δολαρίων το πιο ασφαλές smartphone του κόσμου;

Είναι αυτή η ασφαλέστερη συσκευή smartphone στον κόσμο;

Μια νέα συσκευή αξίας 14.000 δολαρίων από την Sirin Labs που μόλις παρουσιάστηκε στην αγορά υποτίθεται ότι είναι το ασφαλέστερο έξυπνο τηλέφωνο στον κόσμο – σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία -, ενσωματώνοντας στρατιωτικά επίπεδα ασφαλείας και τεχνολογία που χρησιμοποιείται από υπηρεσίες πληροφοριών.

Στις λειτουργίες του ‘Solarin’, όπως ονομάζεται το μοντέλο της εταιρείας, περιλαμβάνεται ένας διακόπτης που ενεργοποιεί μια «ασπίδα προστασίας» και επιτρέπει επιπλέον κρυπτογράφηση. Επίσης, η συσκευή συνοδεύεται από μια εφαρμογή εξ’ αποστάσεως που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να εντοπίσει ή να κλειδώσει το τηλέφωνο, ή ακόμα και να διαγράψει εντελώς όλα τα δεδομένα εντός του.

Η Sirin Labs συν-ιδρύθηκε από το πρώην στέλεχος της Google Ταλ Κοέν, τον επιχειρηματία Κένες Ρακίσεβ από το Καζακστάν, και τον venture capitalist Μόσε Χόγκεγκ από το Ισραήλ.

Οι τρεις τους ελπίζουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά τις εντεινόμενες ανησυχίες προβεβλημένων εταιρικών στελεχών γύρω από ζητήματα ιδιωτικότητας.

«Οι κυβερνο-επιθέσεις επεκτείνονται σε όλο τον πλανήτη» είπε ο Κοέν. «Μια και μόνη επίθεση αρκεί για να πληγούν ανεπανόρθωτα τα οικονομικά αλλά και η φήμη μιας εταιρείας».

Η Sirin δήλωσε ότι συγκέντρωσε 72 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης και μιας επένδυσης από την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας RenRen.

 

Το τηλέφωνο, που «τρέχει» με Android, αναπτύχθηκε στη Σουηδία και το Ισραήλ μέσα σε μια περίοδο δύο ετών. Η συσκευή περιλαμβάνει πάνω από 2.500 δομικά μέρη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Περιλαμβάνει όλες τις κλασικές λειτουργίες ενός smartphone, όπως π.χ. κάμερα 23,8 megapixel, μνήμη 128 GB και αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος. Όμως, με βάρος 250 γραμμάρια, η συσκευή ζυγίζει περίπου δύο φορές όσο ένα iPhone 6.

9-incredible-features-in-solarin-a-military-grade-android-phone-that-costs-17000