Οι Έλληνες του Oakleigh βγάζουν… κυβέρνηση (;) Εξακολουθεί να ελπίζει ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς

Η ψήφος των Ελλήνων και ιδιαίτερα η ψήφος των Ελλήνων ψηφοφόρων της εκλογικής έδρας Chisholm ίσως κρίνουν και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

 Η κ. Banks με τον πρώην πρωθυπουργό John Howard. Φώτο: Κώστας Ντεβές


Η κ. Banks με τον πρώην πρωθυπουργό John Howard. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Στην καταμέτρηση, που συνεχίζεται, η ομογενής υποψήφια του Φιλελεύθερου Kόμματος, Τζούλια Μπανκς (Λολατζή) κατάφερε να πάρει προβάδισμα το οποίο και εγγυάται πλέον ότι κέρδισε την συγκεκριμένη έδρα.

Η κ. Μπανκς διεξήγαγε –ομολογουμένως- μια πετυχημένη προεκλογική εκστρατεία, με την πλήρη στήριξη της παράταξής της. Μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, έσπευσε στην περιοχή για να την στηρίξει.

Όμως, τη διαφορά, ενδεχομένως, να την έκανε η ψήφος των Ελλήνων και, κυρίως, αυτών που είναι κοντά στην… Εκκλησία, αφού η Αρχιεπισκοπή δεν το έκρυψε ότι στάθηκε κόντρα στους Εργατικούς και τους Πράσινους επειδή διαφωνεί μαζί τους για τη θέση τους υπέρ της αναγνώρισης των γάμων των ομοφυλόφιλων.

Εν τω μεταξύ και ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς διατηρεί αμείωτες τις ελπίδες του να κερδίσει την έδρα Hindmarsh στη Νότια Αυστραλία, για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος.