Ο Λεβέντης μίλησε για τα αιτήματα της Ομογένειας στην Βουλή

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Με αλλεπάλληλες αναφορές στην Ομογένεια «διάνθισε» την ομιλία του, σήμερα Τετάρτη, στη Βουλή  ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία. Αφορμή για τις αναφορές αυτές το πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη και οι συζητήσεις που είχε εκεί με ομογενείς.

Ο κ. Λεβέντης μετέφερε στους συναδέλφους του στην Ελληνική Βουλή τα προς αυτόν αιτήματα των ομογενών, παραλείποντας, όμως, το σημαντικότερο από αυτά, που ήταν η ψήφος (σ.σ. επιστολική κατά προτίμηση) των Ελλήνων Ψηφοφόρων του Εξωτερικού.

Κατά τα λοιπά, έκανε τις ακόλουθες αναφορές στην Ομογένεια, με σημαντικότερη το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της Δορυφορική ΕΡΤ, με προγράμματα για την Ομογένεια.

Ο κ. Λεβέντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο κ. Λεβέντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Αναφορά πρώτη: Στο εξωτερικό μου είπανε ότι πρέπει να βλέπουν την ΕΡΤ. Στην Αμερική και στον Καναδά και στην Αυστραλία, Δεν βλέπουν την ΕΡΤ εδώ και δύο χρόνια. Από τότε που ο Σαμαράς  οι ομογενείς δεν έχουν εικόνα στην Αυστραλία, την Αμερική και τον Καναδά.  Και είναι σαν να είναι οι άνθρωποι φυλακισμένοι.

Για να ακούνε ειδήσεις παίρνουν τηλέφωνο στην Αθήνα, στους συγγενείς τους.  Και ζητούν επιμόνως να λυθεί γρήγορα το θέμα της Δορυφορικής μετάδοσης του Προγράμματος της ΕΡΤ. Κατ΄ ελάχιστον μίας ΕΡΤ, της ΕΡΤ1. Το καταθέτω στα πρακτικά με την παράκληση την επίσημη προς τον κ. Παππά ότι δεν μπορείς να έχεις 2.500 υπαλλήλους , να έχεις για όλα και περισσεύματα και να διοικητικούς όσους θέλεις και να μην έχεις εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Αναφορά δεύτερη. Η υπόθεση των «καναλιών» ανησυχεί και τους Ομογενείς. Γιατί κλείνουν κανάλια, που αποβλέπει η Κυβέρνηση, με ρωτούσαν. Με ύφος, έτσι, ύποπτο…

Αναφορά Τρίτη: Ελπίζω ο κ. Τσίπρας, εδώ που έχει φθάσει, βγήκε στην Ευρώπη –γιατί πριν βγει στην Ευρώπη θυμάστε τι ήτανε ο κ. Τσίπρας, θα έδερνε τη Μέρκελ κλπ.-  λοιπόν, βγήκε στην Ευρώπη και είδε κάποια πράγματα.  Σ΄ αυτά που είδε πρέπει να κατάλαβε ότι η συναίνεση είναι  το πρώτο. Η συναίνεση και η σύνθεση.  Φώναζαν οι ομογενείς: Μου έλεγαν γιατί δεν δέχεται Ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα να κάνουν για τρία χρόνια μία κυβέρνηση να βάλουν τεχνοκράτες στα οικονομικά υπουργείο κοινής αποδοχής  ώστε να λυθούν τα οικονομικά.  Στενοχωρούνται οι ξένοι με την πενία και τη δυστυχία που υπάρχει στην Ελλάδα.,,