Δεν θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν πριν τη Γενεύη

Αθήνα.- Οι διαβουλεύσεις εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό συνεχίζονται και εντατικοποιούνται, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθούν όλα.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι θα υπάρξουν επικοινωνίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με όλους τους εμπλεκόμενους.

Ως προς τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, που συζητιόταν να γίνει πριν από τη μετάβασή τους στη Γενεύη για τη διάσκεψη, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οργανωτικά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων των τελευταίων ημερών στην Τουρκία.

Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου

Αντ’ αυτού θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο υπουργοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Κοτζιάς και Τσαβούσογλου συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη.

Στην Αγκυρα ο Ακιντζί

Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την Πέμπτη. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω της νέας βομβιστικής επίθεσης στη Σμύρνη υπήρξε καθυστέρηση στη συνάντηση, η οποία αναμένετο αρχικά να ξεκινήσει στις 18.30 ώρα Τουρκίας (17.30 ώρα Ελλάδος).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ