Σόιμπλε: Να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την αντιπολίτευση

Αθήνα.-Μετά τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει θέμα δέσμευσης της αντιπολίτευσης στα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύσουν αργότερα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, επέμεναν οι θεσμοί να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την ανιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό λέγοντας πως οι αλλαγές δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν από το 2020. «Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει ‘είμαστε εναντίον’, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα» ανέφερε.

Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει «περιέργη» την απαίτηση του ΔΝΤ να  ζητά και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να στηρίξει τα μέτρα μετά το 2019.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σαπέν συμπληρώνοντας πως πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως.

Πάντως, το Ταμείο διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς. Αξιωματούχος του ανέφερε πως το Ταμείο δεν έχει ζητήσει κανενός είδους διαβεβαιώσεις από την ελληνική αντιπολίτευση.

Newsroom ΔΟΛ