Ηρωική η Εθνική Ελλάδος 1-1 το Βέλγιο

Αθήνα.- Με εννέα παίκτες, αλλά με πολύτιμο βαθμό μέσα στις Βρυξέλλες η Εθνική Ελλάδος τελείωσε το κρίσιμο παιχνίδι με την ομάδα του Βελγίου (που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA) και παραμένει δεύτερη στον όμιλό της διατηρώντας το βηματισμό της για πρόκριση στο Μουντιάλ. Τρία λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90, η Εθνική Ελλάδος προηγείτο με 1-0 του Βελγίου, με γκολ στο 47′ του Μήτρογλου.

Η «γαλανόλευκη» θα ήτανε δύσκολο να δεχθεί τέρμα εάν δεν αποβάλλονταν πρώτα ο  Ταχτσίδης και μετά από λίγα λεπτά και ο Τζαβέλλας. Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου μόλις στο 89ο λεπτό.
Με τον βαθμό αυτό η Εθνική διατηρήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, δύο λιγότερους από το Βέλγιο (13 β.) και έναν περισσότερο από τη Βοσνία (10 β.). Πλέον, το επόμενο ματς στη Ζένιτσα, κόντρα στη Βοσνία, τον Ιούνιο, είναι «τελικός».

Συμπερασματικά, σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, η Ελλάδα έδειξε πως είναι ικανή για.. μεγάλα πράγματα.

Οι «11» της Εθνικής μας είναι οι: Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος, Σταφυλίδης, Φορτούνης και Μήτρογλου. Η έκπληξη έχει να κάνει με τον Ταχτσίδη, που επελέγη για το κέντρο, εκεί όπου διεκδικούσαν θέση ο Μανιάτης με τον Ζέκα. Ο τελευταίος πέρασε αλλαγή στο 93′

Η ενδεκάδα του Βελγίου: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ναιγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν.
Και ο Τσίπρας

Τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Βελγίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ παρακολούθησα περίπου 3.000 Έλληνες και Ομογενείς της Βελγικής πρωτεύουσας που ενθάρρυναν συνεχώς την ομάδα. Αποχώρησαν δε μετά το τέλος του αγώνα από το γήπεδο ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο.  Τον αγώνα παρακολούθησαν από τη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέλγο ομόλογο του, Σαρλ Μισέλ.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, γράφει απευθυνόμενος στον Γάλλο πρωθυπουργό: «Στη Ρώμη λίγο πριν αρχίσει το ματς Βέλγιο-Ελλάδα, που βλέπουμε μαζί με τον @charlesMichel. Ελπίζω να τον πειράζω εγώ μετά κι όχι αυτός εμένα»


Η 6η αγωνιστική (09/06)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Εσθονία-Βέλγιο (21:45)
Γιβραλτάρ-Κύπρος (21:45)