Ο ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ για τα τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα που δέχτηκε η Χριστιανοσύνη

Κάιρο. «Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, σκεφτόμαστε τους αδελφούς μας για το κακό που τους κτύπησε και επειδή στη θρησκεία μας η πίστη και η υπομονή είναι δεδομένη, όποιο χαστούκι και να δεχόμαστε, θα πρέπει να στεκόμαστε ψηλά, γιατί κανένας δεν μπορεί να λυγίσει την χριστιανοσύνη και την ορθοδοξία» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουΐκ, που έγινε  δεκτός από τον καθηγούμενο της ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, επίσκοπο Βαβυλώνος, Θεόδωρο.

‘Οπως επισημαίνεται σε ανταπόκριση του δημοσιογράφου του pyramisnews.gr, Νίκου Κάτσικα, που είναι και ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουίκ εξέφρασε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης προς τον αιγυπτιακό λαό, για τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα που δέχτηκε την Κυριακή των Βαΐων.

«Ευχόμαστε τη βοήθεια του Αγίου Γεωργίου στη ζωή και το έργο σας» τόνισε προς τον Έλληνα υφυπουργό, ο επίσκοπος, λίγο μετά το προσκύνημα στην περίφημη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που σεμνύνονται και ευλαβούνται χριστιανοί και μουσουλμάνοι που έρχονται καθημερινά να πάρουν την ευλογία του, όπως ο ίδιος τόνισε.

Μεταφέροντας μάλιστα τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεοδώρου, ο ηγούμενος του μοναστηριού αυτού, που θεωρείται ως η «Ροτόντα» της Ανατολής, τόνισε ότι η Εκκλησία βρίσκεται εδώ και για την ελληνική παροικία, διατηρώντας αυτά τα ιστορικά μέρη που έχουν σημαδέψει την ιστορία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

«Η εκκλησία είναι πάντα η γέφυρα που μαζί με τη γλώσσα ενώνουν τον Ελληνισμό της διασποράς με τη μητέρα πατρίδα» ανταπάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που μετά από δέκα χρόνια που είχε επισκεφθεί το «εμβληματικό μοναστήρι» -όπως το χαρακτήρισε, μάλιστα τότε με τη δημοσιογραφική ιδιότητα, τώρα δρασκέλισε το κατώφλι του ως υφυπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε πάντα στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας, που τη θέλουμε στο πλευρό μας, όπως πάντα ήταν μέχρι τώρα» κατέληξε ο επίσκοπος Βαβυλώνος.

Τέλος, ο κ. Κουΐκ ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και για την όλη ξενάγηση, τόσο στο καθολικό της μονής, όσο και στο υπέροχο μουσείο της, τονίζοντας ότι «ο χώρος αυτός που σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος και όπου κατέφυγε για τρία χρόνια η Αγία Οικογένεια, θα πρέπει να στηριχτεί ως ένα βασικό σημείο αναφοράς του προσκυνηματικού τουρισμού για τους Έλληνες, καθώς ο θρησκευτικός τουρισμός δεν αποσκοπεί μόνο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην εμπέδωση της πίστεώς μας».

Με  αποσπάσματα από ΑΠΕ-ΜΠΕ