Η Παιδιατρική στην τηλεόραση του Αχελώου

Πάτρα.– Τον Παγκοσμίου φήμης καθηγητή Παιδιατρικής και διευθυντή της Α Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Γεώργιο Χρούσο έχει προσκεκλημένο στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες την Παρασκευή στις 22.15 μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού.

Ο κ. Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του. Το 2011 τιμήθηκε με το Αριστείο Μποδοσάκη και την Διακεκριμένη Έδρα Τζών Κλούγκε στην Τεχνολογία και Κοινωνία, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου, Ουάσινγκτων, ΗΠΑ. Το 2014 τιμήθηκε με το Fred Conrad Koch Award, το ύψιστο της βραβείο της US Endocrine Society. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (Academia Europaea, London, UK).

Ο κ Χρούσος μιλάει για τις επιπτώσεις του Στρές στην υγεία μας,  για το παρεμβατικό του πρόγραμμα στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, για τις διαταραχές της Διατροφής , το μεταβολικό σύνδρομο, τα αυτοάνοσα νοσήματα, τις διαταραχές του ύπνου και τα ψυχοσωματικά νοσήματα.

Ακόμη, αναφέρεται στο πώς αποφάσισε και ήλθε στην Ελλάδα έχοντας ήδη δημιουργήσει παγκόσμια καριέρα, για το Συγγραφικό του έργο και την αρχαία Ελλάδα.

Διαδυκτιακά www.achellostv.gr