O ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Ελλάδος 2-1 την ΑΕΚ

Aθήνα

 

Aθήνα

Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 24′ με τον Μπίσεβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26′ με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81′ από εμφανή θέση οφ σάιντ έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό.

Περισσότερα σε λίγο…

Με μισή ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 21:00 άρχισε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Αιτία της μισάωρης καθυστέρησης ήταν τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου δέκα οπαδών.

Μετά από σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε ο τελικός να ξεκινήσει στις 21:00, με τα πνεύματα να έχουν πλέον ηρεμήσει…

Το Α΄Ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (4-3-3): Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.