Πολύ Ελλάδα, από έναν Έλληνα του Οικουμενικού Ελληνισμού

Elena Namini, ´Ελενα Νάμινι fb

Όταν στην χώρα μας απαξιώνουμε τα Αρχαία Ελληνικά και την Ελληνική Κλασσική Παιδεία, αποπέμποντάς τα από τα σχολεία μας, έξω από την Ελλάδα κάποιοι σπουδαίοι Έλληνες, τα αγκαλιάζουν και αφιερώνουν την ζωή τους ολόκληρη για την ανάδειξη της Ελληνικής γλώσσας και του Πολιτισμού μας. Πρωτοστατούν για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής γλώσσας, κάτι που με τόση προχειρότητα αντιμετώπισε η Ελληνική Πολιτεία και δεν χάνουν ευκαιρία να αναδεικνύουν κάθε τι Ελληνικό. Με σεβασμό, αγάπη, αποδοχή και κυρίως ταπεινά και αθόρυβα.

Ένας από αυτούς τους πεφωτισμένους και ακούραστους Έλληνες της Διασποράς είναι ο κ. Γιάννης Κορίνθιος. Καθηγητής, Λέκτορας του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας, λεξικογράφος, ιστορικός, συγγραφέας πολλών σχολικών και πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και επί δεκαετίες συνεργάτης του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Σπουδών της Νάπολης της Ιταλίας. Μέχρι πρότινος ήταν και Πρόεδρος της Όμοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, μέσα από τις δράσεις και το έργο της οποίας, ξεκίνησε η ιδέα καθιέρωσης παγκόσμιας ημέρας για την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Πριν λίγες ημέρες ένα νέο σπουδαίο έργο του, φέρνει τον κάθε λάτρη, σπουδαστή, ακαδημαϊκό και μελετητή της Αρχαίας Κλασσικής Παιδείας πιο κοντά. Ένα αξιόλογο εργαλείο για την Αρχαία Ελληνική γλώσσα. Ολοκληρώθηκε και διατίθεται σε ψηφιακή μορφή το ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ / GRANDE DIZIONARIO GRECO CLASSICO.
Αγαπητέ καθηγητά Jannis Korinthios σας ευχαριστούμε εκ βαθέων για την προσφορά σας. Καλοτάξιδο!
Inviato da iPhone

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Ο κ. Γιάννης Κορίνθιος.