ΑΠΟΨΕΙΣ: Στηρίξτε με ένα θερμό χειροκρότημα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Εύχομαι να σταματήσει πάραυτα αυτός ο αρνητισμός προς ένα παιδί που έχει τιμήσει την Ελλάδα περισσότερο απ’ όλους μας. Και εύχομαι ο Γιάννης να μην αφήσει την πίκρα του να τον επηρεάσει. Αλλά τι λέω; Είναι πάστα παιδιού που θα σταματήσει να αγαπά και να διαφημίζει την Ελλάδα επειδή οι ανεγκέφαλοι της ΕΟΚ επιδιώκουν να παρουσιάσουν από τώρα την όποια αποτυχία έχει -αν έχει- η Εθνική μας; Διότι αυτό σκέφθηκαν αμέσως αυτοί οι καρεκλοκένταυροι. Να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες σε ένα παιδί που τιμά την Πατρίδα μας, την οποία απέδειξε πως την αγαπά άδολα“. (Από άρθρο του Μ. Ιγνατίου στο mignatiou.com)

Ο λόγος για τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τον κρατά μακριά από τους αγώνες του  Eurompasket. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η απουσία του στερεί την εθνική μας από τον “Γολιάθ” της. Όμως εξαιτίας του ατυχούς αυτού γεγονότος δεν πρέπει να στρέψουμε τα πυρά μας εναντίον του. Δεν είναι ανθρώπινα σωστό, δεν είναι εθνικά ωφέλιμο, δεν είναι αγωνιστικά έξυπνο. Όσοι το κάνουν, το κάνουν εκ του πονηρού.

Η Εθνική μας χωρίς το ταλέντο του Γιάννη κέρδισε το Κύπελλο Ευρώπης. Σήμερα διαθέτει επίσης αξιόλογους παίκτες με διεθνείς διακρίσεις, αλλά και νέους, όλοι τους με ταλέντο. Έχει και τον Γιάννη έστω στην εξέδρα να φωνάζει: Ελλάς-Ελλάς!

Επομένως, είμαστε “πλήρεις”! Χρειαζόμαστε αυτοσυγκέντρωση, ενθουσιασμό και πίστη στις ικανότητές μας! Όλες τις άλλες “κραυγές” ενός δήθεν πατριωτισμού, που αποσκοπούν, όμως, στο να διαταραχθούν οι σχέσεις του Γιάννη με την πατρίδα του, την Ελλάδα, πρέπει να πάψουν. Άμεσα. Και οριστικά. Οι Έλληνες φίλαθλοι πρέπει να χαρίσουν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα στον Γιάννη όταν τον βλέπουν στον πάγκο ή στην εξέδρα. Είναι νέος, είναι σπουδαίος, θα βοηθήσει στο μέλλον την αγαπημένη του Ελλάδα να διακριθεί διεθνώς. Αυτό είναι βέβαιο. Και σ΄αυτό να μείνουμε.