Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης προωθεί τη διάδοση της πρωτοβουλίας “Επιλέγουμε Ελλάδα”

Αθήνα.– Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μεταξύ του κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη (προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας) και του κ. Λόη Λαμπριανίδη (γενικού γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης). Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η κ. Τζούλη Χαρπαντίδου (υποψήφια Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και υπεύθυνη τήρησης των Ιστορικών Αρχείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης).

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι τρόποι στήριξης και διάδοσης της νέας εθνικής πρωτοβουλίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τίτλο: «Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας γέφυρες γνώσης και συνεργασίας» από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και η ενίσχυση των επενδύσεων.

Η πρωτοβουλία «Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας γέφυρες γνώσης και συνεργασίας» σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΥΟΑ) -σε συνεργασία με άλλα υπουργεία- και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΓΣΙΕ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT). Στόχος της είναι η ενίσχυση της συμβολής των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό για την ανάπτυξη της χώρας και την πορεία της προς την «Κοινωνία της Γνώσης».

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα και το σκεπτικό της πρωτοβουλίας «Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας γέφυρες γνώσης και συνεργασίας».

Η πλατφόρμα λειτουργεί για να δικτυώσει τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς κάποιος/α μπορεί να:

1) βρει συνεργάτες, πληροφορίες για χρηματοδοτικά προγράμματα και υποτροφίες στην Ελλάδα,

2) προωθήσει τα προϊόντα και της υπηρεσίες μιας ελληνικής επιχείρησης στη χώρα όπου δραστηριοποιούνται Έλληνες του εξωτερικού,

3) υποστηρίξει αυτοαπασχολούμενους φίλους ή οικείους που απασχολούνται σε κάποια επιχείρηση στην Ελλάδα,

4) λειτουργήσει ως μέντορας (business angel) για τη συγκρότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης στην Ελλάδα και

5) δικτυωθεί με επιστήμονες που εργάζονται σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη και στους ελληνικούς οργανισμούς με σκοπό να κοινοποιούν στοιχεία για διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης και να εκφράζουν αιτήματα για συνεργασία και δικτύωση με Έλληνες του εξωτερικού.

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, συζητήθηκε παράλληλα και η δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα από Έλληνες της Βικτώριας. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην παραδοχή ότι το ελληνικό επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί στη χώρα και στην αναγνώριση ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ξεκινήσει να προσφέρονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2021 (επισκεφτείτε: https://chronos.fairead.net/labrianidis-EAS2021).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία

«Επιλέγουμε Ελλάδα Χτίζοντας Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» (επισκεφτείτε: http://www.knowledgebridges.gr/).

Πηγή:neoskosmos.com

Φωτογραφία: Από αριστερά, Βασίλης Παπαστεργιάδης (πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας), Λόης Λαμπριανίδης (γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης) και Τζούλη Χαρπαντίδου (υποψήφια Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και υπεύθυνη τήρησης των Ιστορικών Αρχείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης)