Δημήτρης Κουφοντίνας: Αμερικανικό… κραχ! Παρέμβαση του State Department!

Ουάσιγκτον.- Οι ΗΠΑ είχαν ήδη αντιδράσει, μέσω του πρέσβη τους στη χώρα μας. Ωστόσο, πλέον, η αντίδραση έγινε… ισχυρότερη. Και όσο πιο επίσημη γίνεται, αφού το ζήτημα της άδειας που πήρε ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο του State Department!

Η Heather Nauert, μίλησε για το ζήτημα και τόνισε πως οι ΗΠΑ «ανησυχούν τρομερά«! Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άδεια που είχε πάρει παλαιότερα ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την… σύντομη ελευθερία του, έγινε «καπνός»!

Μόνο ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πως και ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στις φυλακές δεν είπε! Κι ας ήταν σα να… το είπε.

Ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε. Παρόλο που έκανε λόγο για άδεια, επανέλαβε αρκετές φορές την λέξη «απελευθέρωση«…

Συγκεκριμένα η Heather Nauert τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κάτι που συνέβη στην Ελλάδα σήμερα, μας ανησύχησε τρομερά. Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο οποίος αφέθηκε για διήμερη άδεια από τις ελληνικές φυλακές.

Έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Ουίλιαμ Νορντίν, Ακολούθου Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και αυτής του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της για αυτή την απόφαση στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Στο παρελθόν, όταν κάποιοι άνθρωποι της 17 Νοέμβρη που είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, εξαφανίστηκαν. Άρα προφανώς έχουμε κάποιες ανησυχίες για αυτό«.

Τελικά… το είπε!

Κι αν αναφέραμε πιο πάνω ότι η εκπρόσωπος Τύπου του State Department δεν είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πως ο Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή, αλλά το… άφησε να εννοηθεί, έρχεται νέα εξέλιξη!

Σύμφωνα με το mignatiou.com, μετά την τοποθέτησή της, ακολούθησε η εξής ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο:

«Για να καταλάβουμε, αφέθηκε ελεύθερος για μόνο δύο μέρες και μετά θα γυρίσει πίσω;».

Η εκπρόσωπος απάντησε: «Έτσι έχουμε καταλάβει, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουμε ανησυχούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω»!

Συνεπώς ούτε… αιωρήθηκε κάτι, ούτε το είπε «απ’ έξω – απ’ έξω»! Αλλά ξεκάθαρα, αποδεικνύοντας πως η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις

Οργή ΗΠΑ και Βρετανίας!

Η διήμερη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν η αφορμή για την αντίδρασηκαι του αμερικανού πρέσβη, αλλά και της πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα. (Δες σχετικά άρθρα).