Οπαδός του ISIS ο βομβιστής που έσπειρε τον πανικό στο Μανχάταν

Μανχάταν.- Ο συναγερμός που σήμανε το πρωί της Δευτέρας για τους Νεοϋρκέζους (μεσημέρι ώρα Ελλάδας) έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό στην καρδιά του Μανχάταν.

Ένας άνδρας πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις πολίτες.

«Ήταν απόπειρα τρομοκρατικής επιθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, σε μια σήραγγα όπου ενώνονται οι μεταφορικοί κόμβοι της Τάιμς Σκουέαρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι (Λιμενική Αρχή) κοντά στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.

Οπαδός του ISIS ο δράστης

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, που έφερε στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC πως ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος είναι από το Μπανγκλαντές και ενήργησε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι πολίτες άρχισαν τρέχουν αλλόφρονες για να σωθούν

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε τόσο πολύ που άρχισε να τρέχει τρομοκρατημένος προς πάσα κατεύθυνση ενώ τουρίστες ποδοπατήθηκαν.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της έκρηξης

Ο Francisco Ramirez μιλά στο CNN για την στιγμή της έκρηξης. Ενώ έβγαινε από το λεωφορείο άκουσε δύο εκρήξεις, αν και φορούσε ακουστικά.

“Από ότι άκουσα νομίζω ότι προήλθε από τον υπόγειο σιδηρόδρομο, αλλά εικάζω μόνο. Ήταν δύο εκρήξεις δευτερόλεπτα η μία από την άλλη. Όπως έβγαινα από τον σιδηρόδρομο, με έσπρωχναν συνεχώς αστυνομικοί. Έβλεπα παντού αστυνομία. Ήταν τρομακτικό. Επικρατούσε χάος, δεν είδα κάποιον τραυματία” τονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας.