Απόπειρα της κυβέρνησης να διαγράψει πρόστιμα εκατομμυρίων

Αθήνα.- Απόπειρα της κυβέρνησης να διαγράψει με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με «φωτογραφικό τρόπο» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία μέσω μίας εκ των 35 τροπολογιών που κατατέθηκαν σε δύο νομοσχέδια σε διάστημα δύο ωρών.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει «τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες» και ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να πει στους πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται.

Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή προβλέπουν απώλεια 24 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια έσοδα το επόμενο έτος, λόγω παράτασης της αναστολής φορολόγησης της υπεραξίας που προκύπτει από την πώληση ακινήτων με «επαχθή αιτία».

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε με παρέμβαση του στη Βουλή και ο Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνοδευόμενη από αναλυτικό πίνακα με τα πρόσωπα που ευνοούνται από την διαγραφή προστίμων καθώς και με το συνολικό ποσό που διαγράφεται.

Παράλληλα ο κ. Κουτσούκος άφησε υπόνοιες ότι οι διατάξεις μπορεί αφορούν την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, κάτι που διέψευσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι η τροπολογία έρχεται να εξορθολογήσει υπέρμετρες προσαυξήσεις σε φορολογικά πρόστιμα που επεβλήθησαν έως το τέλος του 2013.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/362924/apopeira-tis-kuvernisis-na-diagrapsei-prostima-ekatommurion-kataggellei-i-nd/#ixzz51q9DKgET
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook