«Καθάρισε» τον ΟΦΗ ο Πανιώνιος! Οι άλλο αγώνες.-

 

Πάτησε την Ξάνθη και φουλ για τους «8» η ΑΕΛ!

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου βρίσκονται οι «βυσσινί», καθώς επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης (που είχε δοκάρι στο 16’) στην καλυμμένη με χιόνι «AEL FC Arena» στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων και κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, που απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος τους πήρε από το χέρι με τα δύο τέρματα που σημείωσε. Αρχικά, ευστόχησε σε πέναλτι στο 28’, που υποδείχθηκε έπειτα από μαρκάρισμα του Κασάδο στον Ντέλετις. Στο 32’ ο 30χρονος επιθετικός πήρε το… ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Ζίβκοβιτς στο σουτ του Αγκάνοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90’ ο Λεοζίνιο, ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ακριτικής ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στα… σχοινιά εν όψει της ρεβάνς και ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για ένα μισάωρο. Ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και στο 16’ λίγο έλειψε να σκοράρουν με κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Ο Σιλά έκανε σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα που πήρε φάλτσα σταμάτησε στο δοκάρι. Η ομάδα του Φυντάνη ήταν πιο επιθετική και δεν άργησε να ανταμειφθεί και σε ένα πεντάλεπτο, όπου ο Ναζλίδης σκόραρε δις, έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη και όχι μόνο.

Στο δεύτερο μέρος έκανε κυρίως διαχείριση της υπέρ της κατάστασης η ΑΕΛ, έχοντας στο μυαλό της να προστατέψει το «μηδέν» πίσω και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Ξάνθη που χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα τέρμα για να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και ο Λεοζίνιο στις καθυστερήσεις ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες της ακριτικής ομάδας για το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77′ Περόνε), Ντέλετιτς (89′ Λεοζίνιο), Κριζμάν (84′ Μασούρας), Ναζλίδης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Λουσέρο (61′ Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83′ Κίκε).

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
\

«Καθάρισε» τον ΟΦΗ ο Πανιώνιος!

Οι Νεοσμυρνιώτες με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισαν» τον ΟΦΗ (2-0) και πήραν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκρισή τους στους «8» της διοργάνωσης. Ο Γεσίλ στο 77’ με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για να έρθει ένα λεπτό μετά ο Χατζισαφί να νικήσει τον Δερμιτζάκη και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς ο Πανιώνιος, με τον Γεσίλ να αποβάλλεται στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να χάνει το ματς με την Κέρκυρα για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Φωνάζει» για πέναλτι στο 41’ ο ΟΦΗ για χέρι του Σιώπη, αλλά και για φάουλ στα όρια της περιοχής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σπρώξιμο του Γκιοατά στον Μάνο.

Στα του ματς, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να παίζουν συντηρητικά. Έδειχνε τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο ΟΦΗ να… φοβούνται ο ένας τον άλλον και δεν έπαιρναν μεγάλα ρίσκα. Κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς να δημιουργηθεί κάτι το ιδιαίτερο, με τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται για παράβαση εντός περιοχής από τον Σιώπη στο 41ο λεπτό, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχαμε φάση για τον ΟΦΗ, με τον Όγκμποε να μην μπορεί με πλασέ εντός περιοχής να βρει εστία. Σιγά σιγά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άρχισε να ανεβάζει στροφές, να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στο προβάδισμα. Ήταν το 77’ όταν ο Μπανανά επιχείρησε να κάνει το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Γεσίλ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι σκόραραν εκ νέου. Ο Χατζισαφί κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα, έπαιξε το 1-2 με τον Ντουρμισάι και έκανε το σουτ, νικώντας τον Δερμιτζάκη για το τελικό 2-0. Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ παρά μόνο κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που σήκωσαν διαμαρτυρίες και από τις δύο πλευρές. Ένα τράβηγμα του Γκιοατά στον Μάνο στα όρια της περιοχής που κακώς δεν δόθηκε, ενώ και μία αποβολή για τον Γεσίλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε!

Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος (66′ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Γκιοατά, Κόρμπος, Σιώπης (59′ Γεσίλ), Μασούρας, Σαββίδης (71′ Σαραμαντάς), Λάμπρου, Ντουρμισάι

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Ρούσσος, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Παπατόλιος (66′ Πορτουλίδης), Παπαστεριανός, Νάστος (89′ Φαζός), Μάνος, Κουτσιανικούλης (89′ Πλευράκης), Ογκμπόε

\

Έπιασε… πάγο ο Παναθηναϊκός στη Λαμία!

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο, δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στον χιονισμένο αγωνιστικό χώρο και έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να τους… ξεχαρβαλώσει (4-1).

Κάπως έτσι, το έργο του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας γίνεται πάρα πολύ δύσκολη καθώς κυνηγάει καθαρή νίκη με 3-0 ή με διαφορά περισσοτέρων των τριών τερμάτων (σσ. εφόσον δεχθεί γκολ)!

Υπό αντίξοες συνθήκες διεξήχθη η αναμέτρηση! Και οι δύο ομάδες τα βρήκαν… σκούρα καθώς υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και με φουλ χιόνι, κάτι που δεν βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Πίτι στο 5’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που έγραψαν το 2-0 με τον Παντελιάδη στο 42’. Κατάφεραν δε να σκοράρουν και τρίτη φορά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ξανά με τον Πίτι (45’+1’). Στο 54’ ο Κουρμπέλης σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε λανθασμένα για οφσάιντ, με τον Μολίνς στο 82’ να μειώνει το σκορ με φοβερή λόμπα. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90’ ο Μπλάζιτς με ωραία ατομική προσπάθεια.

Πηγή: skai.gr