Νέες τουρκικές παρενοχλήσεις σε βάρος Καλύμνιων ψαράδων σε Ίμια και Φαρμακονήσι

Σωρεία παρενοχλήσεων ελληνικών αλιευτικών από τουρκικές ακταιωρούς  σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τα τουρκικά σκάφη ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο προκλήσεων πέρασαν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και σύμφωνα με Καλύμνιουςψαράδες, οι Τούρκοι τους ζήτησαν να φύγουν καθώς «ψάρευαν σε Τουρκικά χωρικά ύδατα»!

Οι Καλύμνιοι ψαράδες αντιμετώπισαν ψύχραιμα τα γεγονότα και δεν επέτρεψαν στους Τούρκους να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα των περιοχών που ψάρευαν.

Μάλιστα οι Τούρκοι έκαναν διάφορες μανούβρες με σκοπό να ρίξουν τα νερά στο αλιευτικό και να προκαλέσουν πρόβλημα στο αξιόπλοο του σκάφους.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewpost, Τουρκική ακταιωρός  παρενόχλησε αλιευτικό ενώ έπλεε δυο μίλια βόρεια του Φαρμακονησίου με κατεύθυνση το Αγαθονήσι. Είχε προηγηθεί η παρενόχληση αλιευτικού το πρωί του Σάββατο στα  2,5 μίλια από τα Ίμια εκεί όπου οι Τούρκοι ζήτησαν τους Καλύμνιους ψαράδες να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς όπως είπαν, «ψάρευαν σε Τουρκικά χωρικά ύδατα».

Μάλιστα λίγο έλειψε να τους εμβολίσουν όπως είχε σημειωθεί και πριν λίγες ημέρες με άλλο αλιευτικό.

Οι ψαράδες υποστηρίζουν πως σε πολλές περιπτώσεις η πολιτεία τους αφήνει απροστάτευτους απέναντι στους Τούρκους με αποτέλεσμα εκείνοι να αποθρασύνονται. Για αυτό τον λόγο ζητούν την άμεση λήψη μέτρων προστασίας τους απο την κυβέρνηση στην πράξη και όχι στα λόγια.

Πηγή: Αποκλειστικό, newpost.com