Η Panhellenic Post αγωνιστικά στον 6ο χρόνο αδιάλειπτης παρουσίας στο Διαδίκτυο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πέντε χρόνια καθημερινής παρουσίας μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες της  Panhellenic Post, στο πλάι των βιοποριστικών υποχρεώσεων,  τούτη η δημοσιογραφική προσπάθεια, μετράει φίλους για τους οποίους είναι υπερήφανη.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 ξεκινούσαμε το μαγικό ταξίδι στο χώρο της Διαδικτυακής επικοινωνίας, ξέραμε ότι θα συναντούσαμε δυσκολίες, προβλήματα και προκλήσεις. Σε πείσμα των καιρών το τολμήσαμε. Στην αρχή με φίλους, σύντομα με μόνη σύμμαχο την αλήθεια. Απομυθοποιημένη. Αφτιασίδωτη. Πικρή.

Περάσαμε πολλούς κάβους.  Κάθε φορά, όμως, παλέψαμε  να κρατηθούμε πάνω από το κύμα. Για μας; Όχι και τόσο. Για τους Απόδημους Έλληνες και την Ομογένεια; Σίγουρα ναι. Για όλους αυτούς που επί 35 χρόνια υπηρετούμε με τις μικρές μας δυνάμεις.  Πληροφορούμε με την πέννα μας.  Συντροφεύουμε με την ταπεινή μας γνώμη. Άλλωστε το έχουμε γράψει:  Η PanHellenic Post, αποτελεί, το εγχείρημά μας να αποκτήσει ο ελληνισμός του εξωτερικού τη δική του φωνή στο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Ήδη, εισερχόμενη στο 6ο έτος από της ιδρύσεώς της, η Ρanhellenic Post, αργά αλλά σταθερά , μετασχηματίζεται σε ένα δυναμικό Portal, αξιοποιώντας πλήρως την σύγχρονη Τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξούμε σύντομα να μην αποτελεί μόνο ένα απλό μέσο δημοσίευσης πληροφοριών αλλά ένα φορέα κοινωνικής διαδραστικότητας, διεπαφής, διασύνδεσης και συμμετοχής των Αποδήμων και των ομογενών, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους. Σύντομα επ΄ αυτού θα έχουμε περισσότερα –και ενδιαφέροντα- να πούμε…

Μας ρώτησαν αναγνώστες, αλλά και φίλοι, γιατί δεν κάνουμε μία γιορτή για τα πέντε χρόνια αδιάλειπτου λειτουργίας της Ιστοσελίδας μας. Μια γιορτή με παρουσίες πολιτικών, προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών, επιστημόνων, φίλων και αναγνωστών. Μα, τους είπαμε, γιορτή έχουμε κάθε μέρα που κατορθώνουμε να επικοινωνούμε με όλους σας! Σε κάθε γωνιά της γης –και κυριολεκτούμε!

Γιορτή έχουμε κάθε φορά που μας στέλνετε τη γνώμη σας, που εκφράζετε αντιρρήσεις, που μας ευχαριστείτε, που μας συγχαίρετε. Ή που μας τραβάτε τ΄ αυτί… Είναι η επικοινωνία δημοσιογράφου με τους αναγνώστες του μια γιορτή! Κάθε like είναι ένα κεράκι στην νοερή τούρτα γενεθλίων του. Κάθε  μήνυμα στον messenger είναι μία φωτίτσα στο σκοτεινό διάστημα που περιβάλλει την μηδαμινή μας ύπαρξη.

«Σας συγχαίρουμε για το εθνοφελές έργο σας».  «Είστε  αφανής ήρωας αλλά Φάρος!», «Εσείς είστε ο πραγματικός Δημοσθένης!», «Να αντέχετε, σας έχει τόσο ανάγκη ο Απόδημος Ελληνισμός!», «Έχετε την καλύτερη ομογενειακή Ιστοσελίδα», «Μας δίνετε ενημέρωση που δεν την παίρνουμε από πουθενά αλλού». «Χωρίς τη δική σου συνδρομή στον αγώνα, και τη συνεχή σου αρθρογραφία, δεν θα  είχαμε σήμερα  Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».  Άλλο:  «Αρθρογραφία με σωστές επισημάνσεις, με δυναμική, αλλά ευπρεπή γραφή και, το σπουδαιότερο, με προτάσεις επί όλων των ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια». Και ένα ακόμη: «Η ομογένεια σας χρωστάει πολλά».

Αυτά είναι μερικά, μόνον, από τα συγκινητικά όσο και τιμητικά σχόλια αναγνωστών και φίλων που έσπευσαν να μας συγχαρούν για γενέθλια της Ιστοσελίδας. Είναι πολλά τα συγχαρητήρια. Και από διαφορετικές χώρες. Κάποια από αυτά βρίσκονται ακόμη στα Ταχυδρομεία, αφού εστάλησαν ως «συστημένα».  Θα τα συγκεντρώσουμε όλα και θα τα δημοσιεύσουμε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Αν καταφέραμε κάτι από όλα αυτά που έχετε την καλοσύνη να μας γράφετε, αυτό το χρωστάμε σε σας, φίλοι αναγνώστες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Γι αυτό και τα επαινετικά λόγια απευθύνονται και αφορούν εσάς.  Αν δεν είχατε αγκαλιάσει την Panmhellenic Post, αυξάνοντας συνεχώς τον δείκτη αναγνωσιμότητας, δεν ξέρουμε εάν θα είχαμε τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίζουμε την προσπάθεια…

Αλλά τώρα, πίσω στη δουλειά. Στα προβλήματα. Στην αγωνία. Στο μετερίζι. Τα γεγονότα τρέχουν. Και δεν είναι όλα ευχάριστα. Ούτε τα μελλούμενα προοιωνίζουν όλα θετικές εξελίξεις.

Όσο αντέχουμε, εμείς θα είμαστε εδώ. Θα υπολογίζουμε σε σας. Θα απολογούμαστε σε σας.

Τα δύο ανεπανάληπτα συλλαλητήρια, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, απέδειξαν τι μπορεί να καταφέρει ενωμένος ο Απόδημος Ελληνισμός. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον Απόδημο Ελληνισμό. Ο Απόδημος Ελληνισμός έχει ανάγκη την Ελλάδα. Ελλάδα και Απόδημοι-Ομογενείς είναι ο Ελληνισμός.

Και, όπως έλεγε ο αλησμόνητος δάσκαλος μας στη δημοσιογραφία, Μπάμπης Μαρκέτος:   “Η αποστολή του Ομογενειακού Τύπου μπορεί μόνο να νοηθεί  σε συνάρτηση με το ένα, το υπέρτατο χρέος, προς την πρώτη την μακρινή πατρίδα. Το αξίωμα αυτό προσδίδει Ιεραποστολική σημασία στο έργο του” .

Από τη σκοπιά μας, σας ευχαριστούμε όλους σας για τα καλά σας λόγια, τις θερμές σας ευχές, αλλά και για την ημερήσια «ματιά» σας στην Panhellenic Post.